Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Witam po świętach:) Udało mi się dzisiaj za pierwszym razem dodzwonić do Gliwic i wyznaczono mi wizytę na 01.02.2017r. Nie pytali mnie w ogóle o kartę DILO więc pewnie nie będzie potrzebna tak jak w Krakowie. Mam jak najszybciej przesłać szkiełka i kserokopie dokumentacji, bo potrzebują około 3 tygodni na powtórzenie badań. Ważne jest też to, że nie wymagają osobistej rejestracji tak jak Kraków, bo biorąc pod uwagę, że większość osób mieszka w dość dużej odległości, to nie ułatwia to sprawy. Mając na uwadze te wszystkie okoliczności i opinie o Gliwicach zdecyduję się jednak na dalsze leczenie w Gliwicach.
  • Drogie koleżanki! Minęły święta, nastała cisza, spokój, jakoś nie mam ochoty oglądać telewizji. Goście się już porozchodzili, przeszli kolędnicy, których w tym roku o dziwo było więcej niż w poprzednie lata, siedzę więc sama przed laptopem, słucham kolęd i myślę o tych wszystkich których już nie ma z nami. Życie człowieka jest takie kruche, jak zapałka. Ale my musimy być silne. Życzę Wszystkim następnego, cudownego, wspaniałego Bożego Narodzenia. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
  • 1963agata1 To masz zdolnego syna. :)
  • Aniu12 ja uwielbiam nostalgiczne kolędy bo mój syn często je śpiewa grając przy tym na gitarze. Co roku bierze udział w konkursach kolęd i pastorałek, właśnie z tych konkursów przynosi ciekawe nagrania takich mało znanych kolęd. Jest ich bardzo wiele.
  • 1963agata1 Przepiękna kolęda...
  • Kolędę znajdziecie: https://www.youtube.com/watch?v=CD1RJtYd1lA Dedykuję ją wszystkim, których już dzisiaj nie ma z nami na forach całego "policzmysie".
  • Serdecznie zachęcam do wysłuchania tej kolędy <3 <3 <3 <3
  • Drogie Koleżanki, w tym wspaniałym okresie Świątecznym przesyłam Wam wszystkim tekst przepięknej kolędy Szymona Muchy pt.” Kolęda dla nieobecnych”, która oddaje nastrój właśnie naszych Świąt - Świąt wszystkich osób zgromadzonych na tym forum. A nadzieja znów wstąpi w nas. Nieobecnych pojawią się cienie. Uwierzymy kolejny raz, W jeszcze jedno Boże Narodzenie. I choć przygasł świąteczny gwar, Bo zabrakło znów czyjegoś głosu, Przyjdź tu do nas i z nami trwaj, Wbrew tak zwanej ironii losu. Daj nam wiarę, że to ma sens. Że nie trzeba żałować przyjaciół. Że gdziekolwiek są - dobrze im jest, Bo są z nami choć w innej postaci. I przekonaj, że tak ma być, Że po głosach tych wciąż drży powietrze. Że odeszli po to by żyć, I tym razem będą żyć wiecznie Przyjdź na świat, by wyrównać rachunki strat, Żeby zająć wśród nas puste miejsce przy stole. Jeszcze raz pozwól cieszyć się dzieckiem w nas, I zapomnieć, że są puste miejsca przy stole. A nadzieja znów wstąpi w nas. Nieobecnych pojawią się cienie. Uwierzymy kolejny raz, W jeszcze jedno Boże Narodzenie . I choć przygasł świąteczny gwar, Bo zabrakło znów czyjegoś głosu, Przyjdź tu do nas i z nami trwaj, Wbrew tak zwanej ironii losu. Przyjdź na świat, by wyrównać rachunki strat, Żeby zająć wśród nas puste miejsce przy stole. Jeszcze raz pozwól cieszyć się dzieckiem w nas, I zapomnieć, że są puste miejsca przy stole. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 Kolędę znajdziecie: https://www.youtube.com/watch?v=CD1RJtYd1lA Dedykuję ją wszystkim, których już dzisiaj nie ma z nami na forach całego "policzmysie".
  • 8 lat temu
    Życzę Wam wspaniałych i pełnych radości Świąt Bożego Narodzenia
  • Życzę wszystkim, aby najbliższe świąteczne dni były pełne ciepła i bliskości, wypełnione radością wspólnie przeżywanych chwil! Niech ta Wigilijna noc doda nam siły do walki z chorobą! :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat