Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13066 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    poczytalam sobie o niej troche - chorowala jak miala 8 lat - to juz kawal czasu

czytalam tez ze byly jakies przekrety w leczeniu :/ niby jej ojciec placil wiecej pieniedzy za to zeby corka wyzdrowiala - i ze byla traktowana lepiej niz inni - nie chce wnikac bo ja tez bym zrobila wszystko zeby ratowac zycie mojego dziecka :)

milo czyta sie takie cos gdzie ktos jest zdrowy tak dlugooo :)
  • 12 lat temu
    tego to w ogole nie wiem, Agata Buzek chorowala baaardzoo dawno temu, nie mam pojecia co on tam mogl robic
    a w Ameryce o Europie malo sie mowi przeciez!
    I nawzajem
  • 12 lat temu
    Bardzo milo sie czyta, to prawda,
    a nie nalezy wierzyc we wszystko co pisza na internecie, bo czasem to obrzydliwe klamstwa
    a tak jak piszesz, kazdy by zrobil wszystko co w jego mocy dla ratowania dziecka
  • 12 lat temu
    rybenka
    o europie mowi sie sporo- ale ja w te polityczne sprawy nigdy nie wnikalam :) jak to sie mowi czlowiek tylko by sie denerwowal :/
  • 12 lat temu

Użytkownik @ona25 napisał:
    rybenka o europie mowi sie sporo-

Tylko czy mówiąc o Europie mówią o Polsce-bo to dwie różne sprawy.
    I tak jak napisała Rybenka nie wierz w to co napisane w sieci (szczególnie o osobach publicznych-politykach), bo tam często stek bzdur.

No a mnie moja teściowa doprowadzi kiedyś do obłędu. Jakieś 2-3 lata temu zrobiła badania hormonów tarczycy bo coś ją dusiło. Wyszło, że ma nadczynność, dostała leki i miała przyjść na kontrolę. No ale , że przestało dusić to sama sobie odstawiła leki i na kontrolę nie poszła. Teraz (czyli w marcu) jak poszła znowu to okazało się, że tarczyca jest już powiększona 2,5x i albo operacja albo jodowanie. Ona boi się operacji więc chce jod i ma go dostać we wrześniu. Teraz spotkała się z koleżanką, która miała jodowanie 2x (nadczynność) i nastraszyła moja teściową by nie szła na jod bo przez to rozwali sobie wątrobę. I wiecie co moja teściowa wymyśliła (za namową koleżanki), że z jodu rezygnuje i chodzi na akupunkturę by zmniejszyć tarczycę. Recę mi opadły jak to usłyszałam.

Kinia,
    super, że wyjazd się udał.
  • 12 lat temu
    kasia
    czy mowia czy nie - powiem Ci szczerze ze mnie takie sprawy nie interesuja :) napewno czasami mowia o polsce i nie tylko ale co to zmieni? nic - ja jak widze w tv politykow odrazu zmieniam kanal wiec nie wiem jak to jest :)

ja tam zajmuje sie swoimi sprawami nie polityka :) :)

powiem tylko tyle nienawidze obamy i mam nadzieje ze juz nie bedzie prezydentem :)

• 12 lat temu
    zapomnialam dodac ze nie wierze we wszystko co pisza na necie - napisalam tylko co przeczytalam
  • 12 lat temu
    ona, nie wydajesz mi sie kims kto by wierzyl we wszystko
    zawsze mozna znalkezc jakies glupoty w necie, ale generalnie pozytywy przewazaja, np to forum:)
  • 12 lat temu
    jestem raczej osoba ktora nie ufa i nie wierzy we wszystko tak latwo :) nawet na poczatku leczenia myslalam ze moja lekarz mnie oklamuje tylko po to zebym sie nie denerwowala - az raz zapytalam jej czy nie mowi mi tego wszystkiego tylko po to zebym sie nie zalamala (mowila mi same dobre rzeczy i dziwilo mnie to ze mialam raka - a tu lekarz mowi mi same pozytywne rzeczy)- powiedziala mi wtedy ze nigdy mnie nie oklamala ani nie oklamie :)

co do internetu to nie wierze w wiekszosc rzeczy ktore w nim sa (oczywiscie nie mowie o forum) :)

ludzi tez musze dobrze poznac zeby im zaufac :) szczegolnie w usa - gdzie falszywych ludzi jest pelno :/
  • 12 lat temu
    Witajcie
    Właśnie niedawno dostałam wyniki ze szpitala i są dobre ale się cieszę tak po cichutku żeby nie zapeszyć może za pół roku dostanę ostatni raz juz jod ale byłoby super mam dziś szczęśliwy dzień pozdrawiam serdecznie

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat