Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13066 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    bania bardzo obawiam się samopoczucia po jodowaniu. Bardzo się cieszę że dochodzisz do siebie:)
    Ona to może mijałam się z Twoją koleżanką...albo nawet stałyśmy obok siebie:)
    Jeśli chodzi o spanie to zawsze byłam nocnym markiem:)
    Mówisz że podobna? dużo osób mówi że do męża...ale nos ma mój:) i liczę na te oczy hehehe
  • 12 lat temu
    Kinia,
    ja po jodowaniu czułam się dobrze, nic mi nie było. Odczucie zimna szybko znikało.
  • 12 lat temu
    Witam
    Kinia ja po jodzie to się źle czuje dużo śpię choć zazwyczaj potrzebuje mało snu i zawsze boli mnie żolądek ale da się wytrzymać myślę że u ciebie będzie dobrze nie martw się na zapas to nic nie da pozdrawiam
    Miłego dnia dla wszystkich
  • 12 lat temu
    Dzisiaj mój mąż składa wniosek o tacierzyński od 25 lipca 2 tygodnie. Wyjedziemy w nocy 24/25, ja zostanę a on będzie wracał. Później przyjedzie po mnie. W czasie naszej nieobecności Emilką zajmie się mama.
  • 12 lat temu
    Kinia i widzisz z każdej sytuacji jest wyjście i nie musisz się martwić o maleństwo z babcią będzie jej super dobrze a ty spokojnie zajmij się sobą powodzenia
  • 12 lat temu
    na tym forum chyba nie ma nikogo kto był na radiojodzie w gliwicach? zastanawiam się czy komórkę można mieć przy sobie... bo na karcie konsultacyjnej jest napisane że na oddziale jest dostępny telefon
  • 12 lat temu
    Kinia,
    nie wiem jak w Gliwicach ale w Zgierzu można mieć telefon w izolatce mimo iż jest też ich telefon więc rodzina może zadzwonić.
    Kiedyś tu była dziewczyna co leczyła się w Gliwicach ale dawno jej tu nie widziałam. Może Ona zna kogoś na tym drugim forum i mogłaby zapytać o to.
  • 12 lat temu
    Kinia83

ja tak samo po jodzie czulam sie super - czulam sie tak samo po jodzie jak przed nim - 0 skutkow ubocznych :)

co do komorki moge zapytac kolezanki :) ona miala jod w gliwicach i to niedawno :)
  • 12 lat temu
    ona będę bardzo wdzięczna:) zapytasz również o laptopa?
  • 12 lat temu
    Kinia,
    ja Ci laptopa odradzam bo złodziei pełno i nawet w szpitalu są. Weź dużo drobnych na tv, jakąś książkę, gazetę.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat