Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Dziękuję Wam Kochane Moje. Miłego weekendu.
-
-
jalowska będzie dobrze...zawsze tak jest jak człowiek się bardzo stresuje...:)
-
Czy problemy z tarczycą moga wywołać problemy z wagą?
-
Kairo,
mogą ale nie muszą. Nadczynność tarczycy powoduje spadek masy ciała, niedoczynność-wzrost. Przeczytaj ten artykuł: http://www.kobieta.pl/drukuj/artykul/twoj-wyglad-moze-zdradzic-czy-masz-problemy-z-hormonami/?TB_iframe=true height=350 width=600 cHash=ee53296ae847b1c88b52fe684ac47055
-
kairo
zgadzam sie z kasia :)
moga ale nie musza :) moj brat od urodzenia ma niedoczynnosc tarczycy a jest chudy jak szkapa hehehe :)
jesli hormonki sa niewyregulowane mozna tyc ale mozna tez chudnac - wszystko zalezy czy ma sie nadczynnosc czy niedoczynnosc
ale jesli hormony tarczycy sa wyrownane to nic nie powinno sie dziac z waga :)
-
Witajcie
Właśnie wróciłam ze szpitala i teraz tylko powolutku muszę dojść do siebie narazie jest mi jeszcze źle jakaś słaba jestem i jeść nie mogę ale lekarz powiedzial że będzie codziennie lepiej ciągle mam też spory wychwyt jodu ale po dużej dawce to normalne następna wizyta za pól roku i wtedy to ma się okazać czy skorupiak dobił sie całkowicie mam nadzieją że tak pozdrawiam i bardzo dziękuję za kciuku buziaki
-
Bania1,
fajnie, że już w domu jesteś. Trzymam&&&&&&&&&&&&& i wierzę, że więcej jodowania nie będziesz miała. Z każdym dniem będziesz czuła się lepiej. Dla mnie najgorszych (choć i tak o niebo lepszych niż przed jodowaniem) było pierwszych 10 dniu po.
-
Jalowska10106,
jak wyniki męża?
-
bania
napewno juz wszystko sie wyniszczylo :) myslalam ze wyniki daja odrazu w dzien wypisu ale widze ze nie wszedzie. trzymaj sie :) pozdrawiam :)
jalowska
jak tam wyniki ?