Lekarze w Gliwicach sa świetnymi fachowcami i na pewno podejmą dobrą decyzję. Cieszę się też, że trafiłam na to forum, bo podnioslam się na duchu. Reakcje Wszystkich sa jednakowe, strach, płacz i w końcu gore bierze zdrowy rozsądek. To dobrze. Przeczytalam masę artykułów, rokowania są dobre, ale najwazn6to pamiętać, że każdy przypadek jest indywidualny I leczenie jest dostosowane do pacjenta. Powodzenia ;)
Nitka880604 , uwierz, że będzie dobrze. Tak jak napisała zaskoczona, każdy rak ma inny przebieg, ale wiara i pozytywne nastawienie czynią cuda. Ja miałam operację 2 pazdziernika 2019. Guz był mały, ale usunieto mi całą tarczyce i węzeł przedziału środkowego. Tam był mikroprzerzut. Jodowanie mam w kwietniu i jestem bardzo dobrej myśli. Wierzę, że będzie dobrze. U Ciebie też. U jednych trzeba więcej, u innych mniej czasu, aby wszystko było dobrze, ale mówię Ci wiara czyni cuda. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia;)
Mam pytanie do osób pracujących i jedzących na konsultacje do Gliwic ..czy bierzecie urlop czy nie ma problemu z uzyskaniem L4 ? muszę wyjechać dzień wcześniej i wziąść urlop 2 dniowy...nie ukrywam że jednorazowo ok ale nie wiem ile tych wizyt w pierwszym roku leczenia jest .. zawsze urlop na styk mi starcza ..drugie pytanie - jeśli zajdzie potrzeba podania jodu ile ok jest się na zwolnieniu ..mam pracę gdzie mam styczność z ludźmi . Pracuje w korporacji.
Czy ktoś się zmagał ze zrostami po operacji tarczycy ? Pozdr
dziękuję za odp.. :-) trochę mnie to już oświetliło.. porozmawiam ze swoim internistą.. myślę że też nie będzie problemu a nie ukrywam że ten urlop oszczędza się bo mając dzieci małe zawsze albo jeden albo drugi ma wizyty u lekarzy ..czy to w ferie czy w wakacje chce się przebywać z dziećmi ..wizytę mam niedługo ..
Hej Kasienka, tak jak napisała zaskoczona wszystko zależy od tego, jak choroba przebiega. Muszę się pochwalić, że węzły mam czyste. Hurra! Na 1. wizycie w Gliwicach lekarz też Ci nie powie dokładnie, ile czasu tam będziesz. Zależy też od organizmu i samopoczucia. Tak mi powiedziano. Dostaniesz ulotkę o jodowaniu. Poza tym na stronie CO Gliwice jest też ulotka na temat raka tarczycy I trochę o jodowaniu.