Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 13 lat temu
    Ona oczywiście że będę mocno trzymać kciuki powodzenia będzie dobrze
  • 13 lat temu
    Trzymam kciuki bardzo bardzo mocno!?
  • 13 lat temu
    kochane moje kobitki trzymajcie za mnie kciuki jutro (w piatek) mam kontrole troche sie stresuje
    oby wszystko bylo ok
  • 13 lat temu
    pozdrawiam i sorry ze zadaje tyle pytaj ale jestes pierwsza osoba u ktorej czytam ze miala wznowe

ale naszczescie jest w takim miejscu ''niegroznym''

napisz jeszcze prosze co mowia lekarze ?
  • 13 lat temu
    maja
    wiem ze to glupio zabrzmi ale dobrze ze wznowa jest w lozy. slyszalam ze latwo jest sie tego pozbyc z takiego miejsca.
    z tego co rozumiem znalezli wznowe na kontroli ?
    tez jestem bardzooooo zdziwiona ze MIALAS wznowe po tylu latach :/
    bedzie ok jestem tego pewna :) napewno nic juz tam nie ma :)

kiedy masz kontrole zeby dowiedziec sie ze nic juz nie zostalo ?
  • 13 lat temu
    mam jeszcze jedno pytanie gdzie masz wznowe ?
  • 13 lat temu
    maja

wszystko bedzie dobrze :) jestem tego pewna :)

napisz co mowia lekarze ? piszesz ze bylas na jodzie w styczniu czy juz pozbylas sie tej wznowy ?
  • maja1414, na jakiego dokladnie chorujesz? wznowa wyszła ci w badaniach kontrolnych?
  • 13 lat temu
    Agasia cała przyjemność po mojej stronie słonko buziaki
  • 13 lat temu
    bania
    Dzięki ,polecam się na przyszłość.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat