Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 13 lat temu
    Kinia Ona ma rację nic się nie martw to naprawdę prawie nie boli ja tego samego dnia po operacjj śmigałam do łazienki sama choć w szpitalu byłam chyba ze cztery dni wszystko było super u ciebie też tak będzie pozdrawiam
  • 13 lat temu
    dodam ze oprocz tego ze leciutko mnie bolalo przy wstawaniu (tylko jak lezalam) to nie odczuwalam rzadnego bolu -przy chodzeniu lub robieniu czegos :)
  • 13 lat temu
    wszystko bedzie dobrze :) operacja nie jest taka straszna :) szybko dojdzies do siebie :) ja to na drugi dzien chodzilam i robilam to co chcialam :)
    wiem ze sie denerwujesz ja tez sie denerwowalam ale niepotrzebnie bo bylo zupelnie inaczej niz sobie to wyobrarzalam :)

• 13 lat temu
    kinia
    fajnie ze sie odezwalas :)

powiem Ci jak to bylo u mnie :)
    po operacji czulam sie super !! nie potrzebowalam lekow przeciwbolowych :)

jak wyszlam ze szpitala (wypuscili mnie na drugi dzien) to w domku wzielam sobie prysznic i poszlam do parku :)

przez dwa dni po operacji jak lezalam i potem sie podnosilam- to przy wstawaniu troszeczke mnie bolala szyja (takie uczucie jakby miesnie mnie w szyji leciutko bolaly) po 2 dniach wogole nic juz nie odczuwalam tak jakbym nigdy nie miala operacji :)
  • 13 lat temu
    Dziewczyny przepraszam że się nie odzywam ale ostatnio na wszystko brakuje mi czasu.... Emilka od 2 dni prawie nie śpi w ciągu dnia...do tego wstawanie w nocy i padam na twarz... dobrze że mąż w nocy pomaga:)
    Ps. zaczynam się stresować operacją...już w poniedziałek... Bardzo boli szyja po usunięciu tarczycy? jak długo dochodzi się do siebie?
  • 13 lat temu
    Proszę nie straszyć mrozami ma być ciepło i słonecznie ja sobie wypraszam to zimno i deszcz mi się lepiej podoba ciepełko miłego dnia i dużo uśmiechu pozdrawiam
  • 13 lat temu
    slyszalam ze jeszcze ma mocno mrozic moze temu ich nie ma ? :)
  • 13 lat temu
    Tylko gdzie te bociany? Ktoś pisał że widział a u mnie dookoła puste gniazda.
  • 13 lat temu
    Ona
    Ja właśnie wróciłam do domu z bardzo długiego spaceru na dworze jest cudowna pogoda a że niedaleko mam ciche i spokojne miejsce do spacerów to korzystam z przyjemnością a teraz jestem już tak zmęczona że nic więcej nie zamierzam robić tylko leniuchować pozdrawiam serdecznie całe forum miłego wieczora
  • 13 lat temu
    bania
    no wlasnie tez sie zastanawiam gdzie sa wszyscy :) u mnie pogoda do..... pada deszcz i jest chlodno :/
    glowa mnie boli od tej zmiany pogody :/
    a co tam u Was ? :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat