witam wszystkich, jestem nowa i trochę podłamana tym wszystkim. Jestem po operacji usunięcia tarczycy z powodu raka brodawkowego i pęcherzykowego...mam mieć w Gliwicach jodowanie małym jodem...czy to też wymaga kwarantanny? Mam maleńkie dziecko i kompletnie nie wiem jak to ze sobą pogodzić...
nie wiem czy to ma cos wspolnego, ale chcialam zapytac zy wirus Hpv ma os wspolnego z powiekszonym wezlem na szyji tak jakby pod zuchwa, mam go od 1.5 roku gdzies robilam 2 razy badania na krew i wszystko ok, lekarze ogladali go i niby jest ok, a teraz dowiedzialam sie ze mam, wirusa hpv i mam miec konizacje szyjki macicy, tylko po postu sie zastanawiam czy te hpv moze miec cos wspolnego z tymi wezlami ?
jestem tutaj Nowa. przepraszam nie zakladalam nowego wątku bowiem mam jedynie małe pytanie dotyczące wizyty kontrolnej w CO Gliwicach . Jestem po wycieciu lewego plata tarczycy rak brodawkowaty odmiana p echerzykowa 8mm. Obyło się bez scyntygrafii i dalszego leczenia jodem. Może ktoś napisać jakie badania wykonują w gliwicach po pierwszym półroczu od operacji?
Pomyk
Rano stajesz do rejestracji po kartę i numerek ( na pietrze), z kartą idziesz na badanie krwi - po dwóch godzinach będzie wynik - TSH,wapń Tg, anty Tg. W gabinecie zrobią USG szyi. Na podstawie tych badań i wywiadu zalecą dalsze postępowanie, datę kolejnej wizyty albo ewentualne inne badania.
Tak, do Zakładu Medycyny Nuklearnej i Endokrynologii Onkologicznej na I piętro. Nie przestrasz się kolejki - tam zwykle jest mnóstwo ludzi, ale nie wszyscy do jednego gabinetu.