Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13066 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Kasiu82,
    proszę bardzo:
    Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. Marii Skłodowskiej-Curie
    ul.Parzęczewskiego 35
    95-100 Zgierz
    Oddział Medycyny Nuklearnej i Endokrynologii Onkologicznej
    tel.:42-7144394

a tu link do ich strony http://www.wss.zgierz.pl/kontakt.html

:o)
  • 12 lat temu
    kasia
    jak co tam u Ciebie slychac wszystko ok ?
  • 12 lat temu
    Ona25,
    do której Kasi to pytanie? ;o) Chyba do Kasi82 ?, bo ja tu często zaglądam.
  • 12 lat temu
    ups.. nie napisalam calego nicku ale pytanie moze skierowac do Was dwoch :) :)
  • 12 lat temu
    U mnie bez zmian, po staremu. Pod koniec miesiąca idę do endo i muszę zrobić badania tsh i tyreoglobuliny. I jak nigdy trochę obawiam się wyników.
  • 12 lat temu
    dlaczego sie obawiasz ? ja zawsze jak odbieram wynik to tak mi sie rece trzesa ze nie moge ich otworzyc - potem jak wisze ze wszystko jest ok wybucham placzem - ach i pomyslec ze to juz tak bedzie do konca zycia
  • 12 lat temu
    Ona,
    no własnie sama nie wiem czemu się obawiam, jakieś takie głupie myśli łażą mi po głowie. Może to dlatego, że hormony nie ustabilizowane jeszcze i ostatnio strasznie mi zimno (jakbym była w bardzo dużej niedoczynności). Chyba mam za dużo wolnego czasu i głupoty wymyślam sama sobie. Wiesz, że ja przez cały ten czas tylko raz zapłakałam z powodu wyniku i to biopsji. No ale zganiam się na czas w jakim się dowiedziałam. Ja zawsze otwieram kopertę z wynikiem zanim wejdę do lekarza, w ogóle się tym nie martwię i od razu wiem czy dawka pozostaje czy zmieniamy.
  • 12 lat temu
    kasia

ja odbieram wyniki przez internet - lekarz wysyla wszystko na moja poczte - jestem wtedy sama w domku i bardzooooooooo sie stresuje tak ze nie moge nic przeczytac ani otworzyc ! jak widze ze wszystko jest ok placze z radosci i odrazu dzwonie do mamy i narzeczonego :)
    co do tego ze masz glupie mysli - to moze byc od rozregulowanych hormonkow- ma sie wtedy hustawki nastrojow i kiedys czytalam artykol ze ludzie ktorzy nie maja tarczyc lub zle dobrane hormonki moga miec ataki paniki

jestem pewna ze wszystko bedzie dobrze :)

trzymaj sie :)
  • 12 lat temu
    Cześć Dziewczyny
    dzisiaj dzwoniłam do poznania i przesuneli mi termin na 2lipca. znowu 5dni przed ta data mam zadzwonic czy ta data jest aktualna:( totalnie mnie to rozwaliło. poszlam wiec do endo ale nie swojej tylko takiego na NFZ bo moja przyjmuje tylko 2 razy w tygodniu i jest z poznania.poprosilam zeby mi dal skierowanie do szpitala do gliwic a on mi na to ze "w ilu szpitalach chce byc zapisana i mam sobie czekac w kolejce bo od tego sie nie umiera:( czujecie jaki ...
    jak od niego wyszłam to stwierdziłam ze mam to gdzies i sie nie poddam operacji... caly dzien do bani jeszcze moja córcia jest chora i wszystko jest nie tak.
    czekam tylko kiedy ZUS sie przyczepi ze jestem na zwolnieniu i bedzie SSSSuuper!

POZDRAWIAM CIEPŁO!!
  • 12 lat temu
    kasiub
    dziekuje za adres :).
    ona25
    nie wchodzilam ostatnio na forum poniewaz nie czuje sie psychicznie dobrze,ostatnio przechodze depresje :( .Mam metlik w glowie poniewaz polscy lekarze mowia ze dla wlasnego bezpieczenstwa powinnam przyjadz jod ,juz szczeze sama nie wiem co mam robic a mam jeszcze kupe swoich spraw ktore nie daja mi sie skoncentrowac na jednym. Ona25 potrzbuje aders ponieaz chce wyslac scan do zgierza i skonsultowac moj wynik.Dziekuje Kasib za adres jeszcze raz.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat