Magows ja miałam zwolnienie po dużym jodzie na 3 tygodnie z czego w szpitalu byłam 6 dni :) Mój guz miał 5 mm i też zdążył zrobić przerzut do jednego węzła.
Tak. Trzy tygodnie razem z pobytem w szpitalu :)
Messie u mnie wszystko ok. Czuje się całkiem dobrze. Za dwa tygodnie minie rok od diagnozy. Zlecialo szybko. Kolejna kontrola 24.01.2018r. Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze.
Dziewczyny jak tak czytam, że takie małe guzy po kilka mm dają przerzuty, to myślę, że u mnie to był cud, bo mój skorupiak miał 2,5 cm i nie dał przerzutów. Nawet jodu leczniczego nie miałam tylko diagnostyczny. Mam nadzieje ze tak już zostanie i nic złego się nie wydarzy. Zobaczymy co powiedzą w styczniu po kolejnej konsultacji. W tej chorobie nie ma reguły i każdy przypadek jest inny. Myślę że w moim przypadku nowenna Pompejanska, święta Rita i Juda Tadeusz przyczynili się do tego😉
U mnie w czerwcu minął rok od diagnozy :) Wow to jestem w szoku, że pomimo że Twój guz miał 2,5 cm nie podawali Ci jodu diagnostycznego. Myślałam, że przy guzach powyżej 1 cm podaję się radio-jod w każdym przypadku. No ale to lepiej dla Ciebie i w styczniu na pewno wszystko będzie dobrze! :)