Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
oksyfilny czyli zlosliwy ale jeszcze nie jest pewne bo dopiero po wycieciu zobacza czy to jest pewne.
a moja mała ma juz 4lata i ma na imie Hania:)
-
chcialam jeszcze zapytac co znaczy ''oksyfilny'' ? czy to jakis inny rodzaj raka pecherzykowatego ?
-
jadzia
rak brodawkowaty i pecherzykowaty to najlepsze raki tarczycy- wiec jestem pewna ze wszystko bedzie dobrze :) o tym raku najczesciej dowiaduja sie kobitki w ciazy bo wtedy daje o sobie znac - ja mialam go 8 lat i nic o nim nie wiedzialam - pewnie jakbym byla w ciazy to dawno juz bym o nim wiedziala bo wtedy roscie 2 razy szybciej
szczescie w nieszczesciu - powinnysmy sie cieszyc ze to tylko rak tarczycy :) bo z niego mozna sie wyleczyc i zyc normalnie dlugieeeee lata :) jak sie leczylam spotkalam sie z wielona pielengniarkami i lekarzami i wszyscy mowili ze jakby mieli wybrac sobie raka to wybrali by wlasnie tarczycy bo na niego sie nie umiera :) sa napewno przypadki gdzie ktos umarl ale to najczesciej jest przy 4 rodzaju raka tarczycy lub jak ktos nie chcial sie leczyc (a jest takich osob naprawde duzo)
gratuluje coreczki :) ile ma teraz miesiecy ? i jak sie nazywa ? :)
pozdrawiam :)
-
WITAM !!:)
ONA25
ja mam nowotwór pęcherzykowaty oksyfilny.
jak tak pomysle sobie wstecz to teraz wiem skad sie u mnie wzieła ciagła anemia i to że mimo iz mało jadłam nie moglam schudnac a wrecz przeciwnie tyłam :) w ciazy tez nie bylo za kolorowo bo do 7 miesiaca mialam wymioty i nie najlepiej sie czułam ale moj lekarz mowil mi ze widocznie taka jestem i tak przechodze ciaze :) Ciesze sie bardzo ze moja mała urodziła sie zdrowa i faktycznie jak piszecie musze zrobic jej TSH dla swietego spokoju. :)
Pozdrawiam
-
:) Dziękuję i również WSZYSTKIM Dzieciom tym dużym i tym małym :) życzę Wszystkiego Najlepszego!:)
-
hihi a ja zapomnalam ze dzisiaj jest w polsce dzien dziecka :) WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :) wkoncu jak to moja mama mowi do konca zycia jest sie kogos dzieckiem :)
-
:) ja rowniez dziekuje, i zycze kazdej i kazdemu z nas spelnienia najskrytszych DZIECIĘCYCH marzen... ;)
-
Bania,
dzięki i wzajemnie :O))
Miłego dnia.
-
WITAM WSZYSTKIM DZIECIOM TYM MAŁYM I WIĘKSZYM SPEŁNIENIA MARZEŃ Z OKAZJI DNIA DZIECKA
POZDRAWIAM SŁONKA I USMIECHU ŻYCZE MIŁEJ ZABAWY
-
To moja bezsennoś to ma najprawdopodobniej coś wspólnego z poziomem hormonów a teraz jak odstawiłam hormonki to niby trochę lepiej ale dalej szału nie ma zresztą jak już wcześniej pisałam ja mam dziwny organizm który nigdy nie działa jak chcą np lekarze tylko tak jak jemu wygodnie pozdrawiam serdecznie