Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Witaj ewa89!
Ja miałam 24.01 operację w Poznaniu na ul. Przybyszewskiego. Jest ok ,opieka super,pielęgniarki co chwilę przychodziły oprócz pielegniarza (tu pomyłka z wyborem zawodu).4 m-ce po operacji nie ma prawie śladu (miałam usunietą całą tarczycę-nowotwór brodawkowato-pęcherzykowy).trochę niestety oddział stary-przed remontem,łazienka 1!!na wszystkie sale,prysznic koedukacyjny!!!sale 3 osobowe bez czajnika ten tylko na korytarzu i teź 1 na wszystkie sale !!!
-
Witaj ewa89!
Ja miałam 24.01 operację w Poznaniu na ul. Przybyszewskiego. Jest ok ,opieka super,pielęgniarki co chwilę przychodziły oprócz pielegniarza (tu pomyłka z wyborem zawodu).4 m-ce po operacji nie ma prawie śladu (miałam usunietą całą tarczycę-nowotwór brodawkowato-pęcherzykowy).trochę niestety oddział stary-przed remontem,łazienka 1!!na wszystkie sale,prysznic koedukacyjny!!!sale 3 osobowe bez czajnika ten tylko na korytarzu i teź 1 na wszystkie sale !!!
Życzę Ci powodzenia i głowa do góry będzie dobrze!!!
-
Witaj ewa89!
Życzę Ci powodzenia i głowa do góry będzie dobrze!!!
-
Sory za powtórki coś mi się zacięło .. :D spokojnego wieczoru dla wszyskich <3
-
Dziewczyny mam do Was pytanko takie na cito ;) Jak długo po operacji usunięcia całej tarczycy nie można latać samolotem? Może, któraś z Was odbyła już taką podróż....napiszcie, bo mnie czeka podróż i trochę zaczynam się obawiać. Dziękuję z góry :)
-
Dziekuje luba. :D na Przybyszewskiego mam miec później podawany jod. A 9 czerwca operacja w WCO. Pytam o doświadczenia bo trafilam we wtorek do poradni onkologicznej w tym ze ośrodku. I szczerze to nigdy nie zostalam tak bezdusznie i obojetnie potraktowana. Zdaje sobie sprawe z tego ze ludzie chorują na ciezsze nowotwory ale chyba to nie jest wytumaczenie dla tego typu zachowania. Do wczoraj do wizyty i wyznaczenia terminu operacji bylam spokojna, a teraz... miejmy nadzieje ze bedzie dobrze... :(
-
Mona12 Ja też tak mam.... przechodzi, kiedy się położę :) nie wiem czy to normalne, ale za 5 dni jadę do Zgierza i zapytam o ten dyskomfort. Jestem dwa miesiące po operacji, podobno do 6 miesięcy się goi, ale wiadomo każdy organizm jest inny więc może u Ciebie to jeszcze trochę potrwać. A powiązałaś ten fakt podduszania ze stresem? Bo czasami taki objaw jest wywołany silnym stresem, nawet u ludzi, którzy nie mieli operacji tarczycy. Pozdrawiam Cię!!
-
Mona 12!
Nie przejmuj się dziewczyno.
Ja jestem już ponad rok od operacji a jeszcze czasem mam to podduszanie, dyskomfort podczas połykania a nawet problemy z dłuższym mówieniem. Czasami muszę wysilać głos. Może to już tak musi być i nic na to nie poradzę? A tak ogólnie to nawet dobrze się czuję, pracuję zawodowo i uważam że da się po operacji normalnie funkcjonować. Życie toczy się dalej i już przestałam nawet myśleć o tym "gadzie" którego miałam.
Nasze forum czytam codziennie ale nie udzielam się jeśli nie mam nic konkretnego do powiedzenia. Nie chcę mieszać nowym osobom w głowach. Jedyne co mogę powiedzieć "Wszystko będzie dobrze!!!!" <3 <3 <3 <3 <3
-
asica trzymam kciuki za twojego syna , nie ma nic gorszego jak poważna choroba dziecka ,jesteś bardzo dzielna powodzenia <3
-
Ja lecialam samolotem 3 mies po operacji i nawet nie pomyslalam ze cos może być nie tak ! Było wszystko w porządku !
Asica <3 <3
Dziewczynki kochane za chwile minie 3 mies od jodu. TSH juz ładne 0.027 . za dwa tygodnie biegne w biegu ultra na 60km. To mój pierwszy tak długi dystans. Chce powalczyć B)