Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Hej,
miłego i ciepłego długiego weekendu.
Bania a kiedy jedziesz na jod?
-
Witam słoneczka moje
Kasiub na jod jadę 14 czerwca dziś robiłam wyniki i takiego wysokiego tsh to ja jeszcze nie miałam i nie wiem może to przez nie czuję się źle nie mam siły na nic
Pozdrawiam serdecznie miło odpoczywajcie słonka i uśmiechu
-
bania
odstawialas hormonki przed jodem ? napewno po jodzie wszystko sie wyrowna :)
-
Bania,
im wyższe tsh tym większa niedoczynność a co za tym idzie gorsze samopoczucie-brak siły, spowolniona przemiana materii, odczucia zimna wzmożone i napady duszności, wrażenie napompowanego ciała (opuchnięta buzia). No i jeszcze jedno im człowiek starszy tym gorzej znosi odstawienie hormonów. Jesteś już pewnie ze 3 tyg.bez hormonów więc dlatego tak źle się czujesz. A jaką dawkę miałaś ostatnio? Po jodzie po ok.10 dniach zaczniesz czuć poprawę.
-
Czesc Dziewczyny
bania
Trzymam kciuki by wszystko było dobrze:) ja 11 czerwca dowiem sie czy tego 18 jade do poznania na zabieg:)
Pozdrawiam
-
jadzia
czemu nie wiesz czy masz 18 zabieg ? czy cos moze pojsc nie po Twojej mysli ? masz wyznaczona operacje na 18 ?
pozdrawiam i pamietaj wszystko bedzie dobrze :)))))))
-
Witam,
Ona,
może tam gdzie Jadzia ma mieć zabieg, np.: nie być wolnego miejsca albo konkretnego lekarza albo limit na nfz na dany miesiąc wyczerpany. Ja miałam wstępnie wyznaczony termin przyjęcia do szpitala na 30.07, operacja 31.07 a jak zajechałam to na izbę przyjęć zszedł lekarz, który mnie miał operować przeprosił i wyjaśnił, że nie mają wolnego łóżka bo u jednej z pacjentek doszło do komplikacji i musi zostać w szpitalu dłużej. Przyjęli mnie 01.08, operacja-2.08 więc kilka dni później. W Polsce to trochę inaczej wygląda niż u Ciebie.
Jadzia,
to daj nam znać czy jedziesz na zabieg. Trzymam kciuki by odbył się 18.
Miłego dnia.
-
Witam
Ona
tak jak mówi kasia
termin mam na 18-tego ale właśnie mam dzwonić czy dla mnie będzie miejsce :)
zobaczymy :) Pozdrawiam i słonecznego dnia życze :)
-
na pewno dam znać czy ten termin aktualny!:)
-
Dziewczyny, wczoraj była 2 raz na siłowni... ćwiczę całkiem intensywnie ale jeszcze kilka treningów bez brzuszków. Nie wiem czy się wszystko zagoiło bo czasami boli mnie szyja ...zwłaszcza jak leżę i w różny sposób układam głowę.
bania w jakiej miejscowości będziesz?