Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13066 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Dobranoc Dziewczyny śpijcie dobrze :)
  • 12 lat temu
    Witam miłego dnia słonka i uśmiechu niestety zaraz zabiorą mi kompa ale jutro dostane go z powrotem odpoczywajcie i pozdrawiam
  • 12 lat temu
    ale cisza na forum, miłego dzionka życzę:)
  • 12 lat temu
    Hej,
    Kinia chyba pogoda zniechęca do pisania.
    Miłego i spokojnego wieczoru.
  • 12 lat temu
    Ja od dzisiaj zaczęłam chodzić na siłownię...po ciąży zostało mi 12 kg...tzn. 9 ale po operacji tarczycy 3 się jeszcze przyplątały:( do października muszę wszystko zgubić...bo inaczej będę musiała cały zestaw do pracy nowy zakupić a wolałabym tego uniknąć. Tak więc akcja zrzucanie kilogramów. PS> myślicie że jak 10.04 miała operację to nie będzie przeszkadzało jak będę już ćwiczyła brzuszki? chodzi mi o napinanie szyi
  • 12 lat temu
    Witam,
    Kinia-jak czujesz się an siłach i dajesz radę to ćwicz, tylko nie forsuj się od razu, powoli i systematycznie. Jak nie będziesz dawała rady to zrobisz mniej. Ja polecam ćwiczenia 6 weidera. Nie zrobiłam do końca gdzieś tak do 18 powtórzeń ale efekt był dość szybko (ja miałam +2,5kg). Trzymam kciuki za Twój powrót do formy.
  • 12 lat temu
    Miłego dnia.
  • 12 lat temu
    czesc dziewczyny
    Ja pracuje w sklepie obuwiniczym, i wbrew temu co sie mysli- duzo tam dzwigam:) po wycieciu plata tarczycy 3 mce nic nie dzwigalalm, a nawet teraz juz 7 mcy po operacji nadal sie oszczeczam. nawet na ost usg lekarz mowil ze to wszystko nie jest jeszcze zagojone. pewnie to sprawa indywidualna wiec tylko tak opowiadam:)
    milego dnia :) pozdrawiam
  • 12 lat temu
    dla mnie lekarz mowila ze jak nawet na zewnatrz rana sie zagoi to w srodku moze goic sie nawet 4 miesiace - wszystko zalezy od ciala czlowieka - ale mysle ze jak nic Cie kinia nie boli jak cwiczysz to mozesz :)
    ja cwiczylam po operacji na silowni (z 2 miesiece po) i wszystko bylo ok :)
  • 12 lat temu
    Witajcie ja to ostatnio trochę zalatana jestem szykuję się pomalutku do szpitala i trzeba nowe wyniki porobić i pozałatwiać różne sprawy bo potem kwarantanna i nie mogę wychodzić z domciu a zresztą wiecie same jak to jest po dużym jodzie ale obiecuję że będę zaglądać w miarę możliwości pozdrawiam serdecznie

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat