Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Kairo,
mogą ale nie muszą. Nadczynność tarczycy powoduje spadek masy ciała, niedoczynność-wzrost. Przeczytaj ten artykuł: http://www.kobieta.pl/drukuj/artykul/twoj-wyglad-moze-zdradzic-czy-masz-problemy-z-hormonami/?TB_iframe=true height=350 width=600 cHash=ee53296ae847b1c88b52fe684ac47055
-
Czy problemy z tarczycą moga wywołać problemy z wagą?
-
jalowska będzie dobrze...zawsze tak jest jak człowiek się bardzo stresuje...:)
-
-
Dziękuję Wam Kochane Moje. Miłego weekendu.
-
jalowska
trzymam kciuki - BEDZIE DOBRZE !!! :)
-
Jalowska10106,
trzymam kciuki i daj nam znać jak wynik. Bardzo szybko będzie wynik.
Miłego i ciepłego weekendu.
-
Wyniki we wtorek. Mam nadzieję, że bedzie dobrze. Dziękuje wszystkim za wsparcie.
-
Jalowska10106, już po badaniach?
-
wyobrarzam sobie jak sie teraz martwicie !!!! i nie mam pojecia jak lekarz moze tak kogos tak zmartwic bez zadnych podstaw dowodow !!