Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Zdrowych i Wesołych Świąt!!!
-
-
Spokojnych, pełnych miłości i rodzinnego ciepła Świat życzę wszystkim. Dużo uśmiechu i jak najmniej myśli o chorobie :D <3 <3 <3
-
Zdrowych i Wesołych Świąt !
-
Kitek a Ty jak się czujesz? Jak dzidzia?
-
Mona12 dzidzia jeszcze w brzuszku, ale to na dniach powinno sie już zmienić, wiec czekam niecierpliwie :D
-
Kitek czekam z niecierpliwością na wieści i trzymam kciuki żeby wszystko przebiegło szybko i sprawnie :) powodzenia <3 <3 <3
-
Dziewczyny a mój syn znów tsh1 ,wapń wskoczył w normę to tsh do kitu.bierze naprzemiennie 175 /200
Która z Was ma problem z tsh? 8 miesięcy temu byliśmy w Gliwicach miał 1,8 .
-
aniu to super że wapń jest ok;) a co do tsh to może róbcie dłuższe przerwy po spożyciu tabletki do śniadania- ja sama jem ok 5.30 tabletke a wstaje dopiero godz pózniej a śniadanie jeszcze pózniej.... albo po próbujcie z letroxem niby to samo ale nie ma w sobie napewno laktozy i może lepiej podzxiałac nż eutyrox
strach co do pestek ja przeszłam kuracje z tabletkami sprowadzonymi ze stanów i wszystkimi wit zgodnie z zaleceniam,i krebsa i niestety miałam raka także w drugim płacie mimo ze w badaniach go nie było wiec jak dla mnie to nie jest nic warte...
-
co do działłąnie antynowotworowego to tak ze śniadaniem olej lniany plus łyżeczka kurkumy z obiadem osteopest łyżka, do herbatki 1x dziennie łyżeczka imbiru i tak tylko zieloną herbate pije oraz dodatkowo młody jęczmień ok 2 łyżeczek i wit c czy pomaga nie wiem ale napewno wapń mam w normie już i ogólnie fizycznie czuje sie dobrze:)