hej Wam
mam jeszcze takie pytanie do osób które były na jodzie w Gliwicach :) bo mówiono tylko o zabraniu bielizny przyborów toaletowych itp , ale jak wychodzi się z izolatki po kąpieli już to w co się ubiera ? Dalej tą szpitalna piżame ,czy już swoje ciuchy ?
Dziewczyny czy wy robicie takie badanie jak FT3 i FT4 ?, endokrynolog kazał synowi zrobić i TSH wychodzi mu bardzo niskie ale własnie te 2 wyniki są podwyższone. We wtorek mamy wizytę ale oczywiście już się stresuję.
Mona12 dziękuję za odpowiedz, fajnie że u Ciebie wszystko jest dobrze i oby tak dalej!!!!! Ja po roku od operacji mam tg 0,22 i tak sobie pomyślałam że może powinno być trochę niższe. Za miesiąc będę w Gliwicach i bardzo bym chciała usłyszeć dobrą wiadomość. Życzę duuuużoooo zdrowia!!!
Tenia02.
Ja jestem po operacji 7 miesięcy i mam tg 0,06 a dwa miesiące po operacji miałam 0,49. W naszym przypadku czym niższe tym lepsze a norma jest do 4.
Kasiu ja czekałam 2 miesiące na operacje.
mona12 super wiadomości!!!
Mam pytanie do osób które miały operacje jakiś czas temu a nie miały podawanego jodu, czy orientujecie się jakie powinno być tg po roku od operacji?
Termin operacji ustalono mi dopiero pod koniec sierpnia. Czy też tyle czekaliscie? Dla mnie to najgorszy możliwy czas, bo muszę odpuścić szukania pracy w szkole - nikt nie zatrudni nauczyciela, którego we wrześniu nie będzie w pracy 😕
Witam wszystkich. Wczoraj wróciłam z Gliwic po jodzie diagnostycznym. Wszystkie badania dobrze. Po scyntygrafi lekkie gromadzenie jodu w loży po tarczycy, ale to podobno normalne. Żadnych przerzutow. Tg 0,06. Na usg tez wszystko dobrze, wezly nie powiekszone, żadnych kikutow, odrostów nie ma. Nie muszę iść na jod leczniczy, a kolejna wizyta w styczniu. Jednym słowem jestem zdrowa i niesamowicie szczęśliwa. Pozdrawiam wszystkich.
Kitek nie martw się. Z tego co mówiły dziewczyny które wychodziły z izolatki, to wcale nie jest tam tak strasznie. Te 3 dni szybko zleca. Dla Ciebie pewnie jest gorsza ta późniejsza kwarantanna od dzieci, ale zleci szybko i bedziesz całkiem zdrowa. Będzie dobrze trzymaj się cieplutko😉
Mona to mam nadzieje, ze wszystko ok jest i jesteś juz w domu :) Ja czuje sie dobrze, dzieci rosną i nie mam czasu myśleć o chorobie:) tylko ten jod mnie przeraża...
Słyszałam o chrościckim pozytywne opinie mnie operował inny dr. życzę powodzenia pozdrawiam