Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Kinia i widzisz z każdej sytuacji jest wyjście i nie musisz się martwić o maleństwo z babcią będzie jej super dobrze a ty spokojnie zajmij się sobą powodzenia
-
Dzisiaj mój mąż składa wniosek o tacierzyński od 25 lipca 2 tygodnie. Wyjedziemy w nocy 24/25, ja zostanę a on będzie wracał. Później przyjedzie po mnie. W czasie naszej nieobecności Emilką zajmie się mama.
-
Witam
Kinia ja po jodzie to się źle czuje dużo śpię choć zazwyczaj potrzebuje mało snu i zawsze boli mnie żolądek ale da się wytrzymać myślę że u ciebie będzie dobrze nie martw się na zapas to nic nie da pozdrawiam
Miłego dnia dla wszystkich
-
Kinia,
ja po jodowaniu czułam się dobrze, nic mi nie było. Odczucie zimna szybko znikało.
-
bania bardzo obawiam się samopoczucia po jodowaniu. Bardzo się cieszę że dochodzisz do siebie:)
Ona to może mijałam się z Twoją koleżanką...albo nawet stałyśmy obok siebie:)
Jeśli chodzi o spanie to zawsze byłam nocnym markiem:)
Mówisz że podobna? dużo osób mówi że do męża...ale nos ma mój:) i liczę na te oczy hehehe
-
Dziewczyny miłego wieczorka ja dochodzę do siebie co dziennie jest lepiej
mam nadzieję że u was też będzie dobrze trzymajcie się pozdrawiam
-
Witam,
u mnie chłodniej bo po burzy-jest czym oddychać.
Kinia,
właśnie miałam pytać od kiedy masz odstawiać Emilkę całkowicie, no ale ona sama już zdecydowała. A wiesz ile będziesz teraz w Gliwicach?
Ona,
współczuję koleżance bo się dowiedziała o swojej chorobie a za chwile jeszcze o córki.
-
a Ty co spac nie mozesz ? :) :) :)
-
kinia
moze i temu tam byl :) mam nadzieje ze nie z powodow zdrowotnych
wiesz co gadalam z kolezanka i powiedzialam jej ze widzialas buzka a ona na to ze pare dni temu byla w gliwicach i tez go widziala - mijala sie z nim w drzwiach :) pierwszy mi się ukłonił i powiedzial ''witam pania''
kolezanka powiedziala mi ze widziala tam tez Kamila Durczoka- ktory jak sie domyslila byl na kontroli
kolezanka chodzila do gliwic co tydzien czekala na operacje corki (rak tarczycy) ale ze corka miala zle wyniki musieli sie stawiac w szpitalu co tydzien zeby sprawdzic czy moga juz operowac :/ ona sama jest po raku tarczycy - (dopiero co miala jod)
jej corka dzieki bogu wkoncu miala operacje - pare dni temu - teraz ma sie swietnie i dochodzi do siebie
straszne jest to ze kolezanka zachorowala na raka tarczycy i pare dni pozniej dowiedziala sie ze jej corka tez go ma :/ no ale naszczescie wszystko jest ok :)
kinia
corcia jest BARDZOOOO podobna do Ciebie :) tak jak mowisz nosek i oczy ma Twoje :)
-
już znalazłam...chodziło o grudzień 2010
http://tvp.info/informacje/nauka/cyberknife-leczy-raka-bezoperacyjnie/3613292