Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13066 odpowiedzi:
  • Dzięki Mona :) jesteś wielka ja się już nakręciłam oczywiście. dobrze że jest to forum zawsze ktoś odpowie. Z drugiej strony zawsze wygląda to inaczej. Jutro będę próbować może się uda dodzwonić. A jak się czujesz przy zmianach pogody "wiosennych" bo ja słabo sił brak :( koncentracja na poziomie -1
  • 7 lat temu
    Moje samopoczucie jest całkiem niezle:D w sobotę dostałam takiego power, że umylam okna prawie w całym domu :) ale nie powiem żebym się nie zmeczyla:) ogólnie nie jest zle ;)
  • Earlgrey jestem pewna, że preparaty zostaly przebadane ,ja nie zawiozlam wszystkich gdyż szpital gdzie byłam operowana się pomylił i niezwłocznie kazano mi dowieźć i dopiero wyznaczono termin kolejnej konsultacji , gdzie wskazano jeszcze zadzwonić dwa dni przed wizyta czy preparaty były przebadane i mogę przyjechać :) cieszę się, że z Tak pozytywnymi wiesciami wróciłas z Gliwic :)
  • dzięki Strach :D Tak cieszę się :) ale co chwila pojawia się dziwne uczucie lęku. Ogólnie w Gliwicach miła atmosfera była i pacjenci (no może z wyjątkiem jednej pani która marudziła ze daleko musiała jechać) i lekarze. W moim przypadku to chyba musi upłynąć czas żeby wszystko wróciło do normy w sensie nastawienia pozytywnego. Jestem niecierpliwa a nasza choroba wymaga pokory. A jak Ty się czujesz? Ty też masz dodatkową kartę konsultacji preparatów? Mona12 to mialaś powera tyle rzeczy zrobiłaś fajnie :D
  • Czesc wszystki cieszylam sie ze na.23 maja jodowanie,zadzwonilam wczoraj ze chce na badania dochodzace bo to mozliwe a potem tylko na podanie jodu I do izolatki I po 3dniach do domu,dodalam ze mam nerwice lekowa,I wszystki bylo ok cieszylam sie ze poszlo po mojej mysli po 2godz jakas kobieta zadzwonila nawet sie nie przedstawila tylko tyle ze jest profesorem na tym.oddziale I informuje ze mojego terminu juz nie ma bo nie maja dokumentacji ze mam nerwice tlumacze blagamze moge donies na drugi dzien ze nikt nas o tym.nie informowa ze mamy doniesc cos takiego I ze dowioze jak.najszybciej a ona ze to juz nie ma znaczenia ze terminu dla mnie juz jie ma bnie miala dokumentaci.....I w kolko to samo.ja.swoje.I ona swoje,I kazala mi czekac na pismo z danym tetminem na badanie,ze wtedy zobacza co.zrobia ze mna,nic do.niej nie dochodzilo co mowie,nie wiem.co zrobic jestem zalamana,myslalam ze jiz bede miec to za soba
  • Dzień dobry kochane dziewczyny <3 Earlgrey ja czuje się ok. Trochę dają mi.po tyłku te rozchwiane po jodzie hormony , myślę , że to wina wysokiego tsh. Jestem śpiĄca cały czas, ale tak naprawdę nie mam powodów do narzekań, zaraz idę do lasu na jogging :D Tak ja miałam kartę dotycząca badania preparatow. To nic innego jak ponowny wynik patomorfologiczny( tak to się pisze ?) Ewelina spokojnie poczekaj na pismo jeszcze nic nie jest przecież przesądzone!! Massie jutro trzymam mocno kciuki!!!
  • Witajcie:) Strach to fajnie że masz siłę na jogging. Może uda mi się dodzwonić w końcu i zapytać czemu ja nie dostałam tej konsultacji. Ehh jakoś to skomplikowane. Jeszcze żeby udało mi się dodzwonić byłabym spokojniejsza. Miłego dnia Dziewczyny :D
  • 7 lat temu
    witajcie ;) długo mnie tu nie było... ostatnio to chyba rok temu jak okazało się ze jestem w ciąży . ciaza przebiegala ok, mam druga coreczke jest cala i zdrowa. obawiałam się ze usuniecie tarczycy i jeszcze na dodatek wizyta w Zgierzu (tylko dawka diagnostyczna) zaszkodzą dziecku i mi ale jest w porządku. wyniki mam dobre. pozdrawiam wam
  • kaska Gratulacje! :)
  • 7 lat temu
    Kaska gratulacje ;) mam pare pytan jak mogę Ci je zadac? Bo też jestem w ciąży ;)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat