Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Witam ja mam do usunięcia cały prawy płat tarczycy.czy mozecie mi powiedziec jak to wyglada po operacji?jak jest z mowieniem ,jedzeniem?jestem fryzjerka czy bede mogła szybko wrocic do pracy?czy tez musiałyście zaszczepic sie na zoltaczke?
  • 12 lat temu
    Witajcie
    jak ten facet wszedł na oddzial jak jestem w Warszawie to tam raczej nikt obcy sie nie dostanie na oddział wszędzie są domofony i wogóle trudno się dostać na oddział i tak samo jest z wyjściem a dziewczyny miały laptopy i różne inne urządzenia a telewizor jest za darmo więc pewnie co szpital to inny obyczaj
    pozdrawiam miłego dnia
  • 12 lat temu
    Kinia,
    ja jak byłam na kontroli to wtedy na oddział wszedł facet, który później okazał się złodziejem ale na szczęście nikogo nie okradł bo powiedziałam pielęgniarkom, że jakiś dziwny facet się kręci a one go już raz na kradzieży złapały.
    Telefon możesz zabrać bo to zawsze można włożyć w kieszeń i mieć ze sobą.
  • 12 lat temu
    kinia
    moja kolezanka powiedziala to samo - ze ona nie brala laptopa bo ludzie kradna nawet w szpitalach :/ jej kolezanka wziela jak leczyla w gliwicach raka piersi - moze wez tylko komorke ? bo szkoda by bylo jakby ktos ukradl Ci laptopa ;/
  • 12 lat temu
    pewnie masz rację...ludzie nie mają sumienia...wszystkich okradają:( jak tak można
  • 12 lat temu
    Kinia,
    ja Ci laptopa odradzam bo złodziei pełno i nawet w szpitalu są. Weź dużo drobnych na tv, jakąś książkę, gazetę.
  • 12 lat temu
    ona będę bardzo wdzięczna:) zapytasz również o laptopa?
  • 12 lat temu
    Kinia83

ja tak samo po jodzie czulam sie super - czulam sie tak samo po jodzie jak przed nim - 0 skutkow ubocznych :)

co do komorki moge zapytac kolezanki :) ona miala jod w gliwicach i to niedawno :)
  • 12 lat temu
    Kinia,
    nie wiem jak w Gliwicach ale w Zgierzu można mieć telefon w izolatce mimo iż jest też ich telefon więc rodzina może zadzwonić.
    Kiedyś tu była dziewczyna co leczyła się w Gliwicach ale dawno jej tu nie widziałam. Może Ona zna kogoś na tym drugim forum i mogłaby zapytać o to.
  • 12 lat temu
    na tym forum chyba nie ma nikogo kto był na radiojodzie w gliwicach? zastanawiam się czy komórkę można mieć przy sobie... bo na karcie konsultacyjnej jest napisane że na oddziale jest dostępny telefon

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat