Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Mini ja obiecałam sobie że jak jeszcze kiedykolwiek będę musiała sobie coś tam wyciąć to tylko w Policach ja co prawda mam kawałek drogi do Polic ale nie położe się w innym szpitalu ale pytaj może jeszcze ktoś coś ci podpowie
Pozdrawiam serdecznie całe forum miłego wieczora
-
bania1 Mój lekarz polecił mi pięć szpitali i ten w Policach,i właśnie tego doktora Borowieckiego,Szukam jakiś opinii bo nie wiem gdzie mam się operować a czas ucieka.Pozdrawiam
-
Beatakola,
a widzisz jaki ten świat/forum małe ;o) Ja dokładniej z Pabianic od kilku lat.
-
kasiab ja też jestem z Łodzi :)
-
Mini
Jak pisałam ja miałam operację w Policach to jest niedaleko Szczecina i jest tam super lekarze mili mnie operował Pan Borowiecki miła fachowa opieka sale dwu osobowe jest spokój cisza i ten szpital to jakaś filia szpitala w Szcz\ecinie tylko nie pamiętam którego pozdrawiam
-
Słonko,
wyniki masz w normie. Tyreoglobulina u nas ma być jak najniższa (poniżej 5), po jodowaniu będziesz miała jeszcze niższą, ft4 masz niskie bo wchodzisz w niedoczynność (przed jodowaniem to wskazane). TSH zacznie Ci teraz rosnąć a spadać ft4. Jeśli endo nie kazał Ci przyjechać do siebie przed Zgierzem to nie ma sensu jechać do niego, nic Ci nie pomoże. Weź te wyniki ze sobą do Zgierza. Weź też tam ze sobą wypis ze szpitala, wynik histo po operacji, wynik biopsji i usg przed operacją.
Mini,
ja jestem z Łodzi więc nie pomogę.
-
Kasiub a po jodowaniu endo np. w zgiezru daje wytyczne co do hormonów czy musisz się udać do swojego endo bo jak wiadomo terminy są długie...
-
Witam czy ktos moze operowal sie w szczecinie?jak tak to gdzie?
-
Hejka,
Kasia84 Ja też polecam Smoluchowskiego, wszystko nowe, sale 2 osobowe,personel zyczliwy choć do lekarza jest się trudno dostać...do dzisiaj nie wiem jak prof Sledziński wygląda bo wiecznie był na operacjach jak Ja tam byłam...jak dla mnie gorzej z informacja ale może mi się tak zdarzyło akurat...
Słuchajcie odebrałam wyniki, wapn mam w normie, fosfor w normie, FT4 poniżej normy, tyreoglobulina 1,40 a max jest 55 a nie mam podanego min to chyba jest ok...
zastanawiam się czy mam jechać jutro 40 km do endo z wynikami jak i tak juz nie biore hormonów i czekam na Zgierz...może umówię się dopiero po jodowaniu? jak myślicie wizyta jest konieczna skoro czekam na jod już za 3 tyg?
-
to dobra informacja :) dzieki wielkie! bedę zatem dzialać! a tymczasem uciekam z Małą na spacerek :) Miłego!!