Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Witam
Dziewczyny ja to chyba oszaleję z ta jesienią tego lata zimno i leje całe dnie żyć się nie chce ja chcę słonka i ciepła wczoraj dwie burze były mam nadzieję że w końcy przyjdzie lato pozdrawiam serdecznie miło spędzajcie czas
-
Słonko,
mnie też zawsze swędzi przy cintrtubexie ale pomaga jak w koło blizny posmaruje kremem, a bliznę contratubexem. U mnie to uczulenie na wyciąg z cebuli (przy cepanie jest jeszcze gorzej). W Zgierzu można mieć telefon komórkowy bez problemu.
Wiesiaw,
nie bierzesz hormonów bo masz tarczycę jakbyś jej nie miała to musiałbyś brać. Ze mną na jodowaniu była pani w wieku 86lat.
-
Mam 78 lat i znaleziono u mnie sporego guza na tarczycy. Lekarka zaproponowała mi leczenie jodem 131. Na początku bałam się, czy to mi nie zaszkodzi.. Jednak szybko przekonałam się o skuteczności leczenia. POLECAM LECZENIE GUZA TARCZYCY JODEM 131. PO LECZENIU W LISTOPADZIE WYNIKI TSH MAM W NORMIE I NIE BIORĘ ŻADNYCH LEKÓW!!!
-
Hej dziewczyny,
Ja korzystam z roweru, póki mam siły, wczoraj u nas padało ale popołudniu się rozpogodziło i szybko na rower, pojechalismy za miasto daleko i było super...tylko wiało ale deszczu ani kropli :-) mieliśmy małą wywrotkę na rowerach z synem i trochę obiłam tyłek ale na szczęście tylko na tym się skończyło...
Kupiłam sobie na blizne maść contratubex i tak mnie swędzi ta rana, że szok...nie wiem czy to oznaka gojenia czy uczulenia :-)
mam pytanie, można miec tel.komórkowy na sali w Zgierzu?
Dzisiaj u nas dalej brzydkie chmury, dzisiaj mała wycieczka rowerowa jak dam rade wsiąść na rower :-) ...na ojca działkę podlać szklarnie więc spokojnie...
Miłego dnia dziewczyny!
-
-
Kinia,
nie wiem jaką dawkę dostaniesz ale po wyjściu ze szpitala na drugi dzień bierzesz już hormony. W Zgierzu przepisywano mi dawkę 150 ale to dla mnie dużo za dużo i po 2 m-cach mam zawsze zmienianą na mniejszą. Najprawdopodobniej dostaniesz taką samą albo trochę wyższą od tej którą bierzesz teraz.
-
Witam
Kinia po jodzie zaczynasz brać hormony ale od najmniejszej dawki i trochę czasu minie zanim wyrówna sie poziom hormonów
Dziewczyny u mnie chwilowo przestało padać oby tak było choć do wieczora pozdrawiam serdecznie miłego dnia
-
Mam pytanie ... jak to wygląda po jodzie...wracam do domu i automatycznie zaczynam brać hormony? zaczynam już o tym wszystkim myśleć bo wyjazd już za tydzień... trochę odwraca uwagę mój szwagier bo jest u nad od ponad tygodnia:) zawsze mniej czasu na rozmyślanie... Dziewczyny z 3 miasta...słyszałyście może o jakiejś pracy dla studenta ostatniego roku turystyki? chciałby gdzieś się zaczepić...najlepiej w hotelu.
-
Słonko,
mi tak pioruńsko zimno (i zawsze mam wrażenie jakby mi aż szpik zamarzał) właśnie jak nie biorę hormonów-zaczyna się tak od 3 tyg. bez hormonów. Teraz w wielu miejscach w Polsce podają jod i nawet sami lekarze nie są na bieżąco gdzie, ja słyszałam jeszcze o Poznaniu. Najwyżej na kontrole będziesz jeździć do Gdyni by już teraz nie czekać znowu na termin.
U mnie też pogoda pod przysłowiowym burkiem-pada non stop od wczoraj.
Miłego i ciepłego dnia :o)
-
Dziewczyny, jak mi było dzisiaj zimno w nocy, miałam ubrana piżamę,bluzę dresową,byłam owinięta kocem i jeszcze kołdra na to...i tak spałam całą noc...masakra...w końcu to nie zima...to chyba przez to, ze hormonów nie biorę...
U mnie dzisiaj pada...a chciałam pojechać na małą wycieczkę rowerową póki mam jeszcze trochę sił...pogoda nie rozpieszcza...
Miłego dnia zyczę!