Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Ona,
zaciskam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&& i daj znać koniecznie po wizycie!
Wierzę, że wszystko będzie dobrze.
Miłego dnia.
-
Ona
oczywiście że będę trzymać kciuki napewno bedzie wszystko super dobrze tego ci życze z całego serca buziaki
wszystkim życzę milo spędzonego dnia pozdrawiam
-
kochane kobitki trzymajcie za mnie kciuki jutro ! (sroda) mam wizyte u lekarza dotyczaca innego raka ! STRASZNIE sie boje :(
-
bania
wiec co lekarz mi nawet zabronila smarowac rane a potem blizne ! dlatego sie dziwie ze dla niektorych lekarze karza a dla niektorych zabraniaja - co do mycia powiedziala ze pierwszy miesiac zebym nie dotykala jej - tylko ze jak bede myla glowe to jak bede ja splukiwala to niecha ta piana scieknie po ranie :)
-
Witam
mi tez nic lekarz nie mówił o masowaniu bliznya wcale jej nie widać niczym też jej nie smarowałam lekarz kazał tylko myć szarym mydłem
Dziewczyny u mnie też zrobiła się ładna pogoda słoneczko świeci i jest nareszcie lato pozdrawiam serdecznie i miło spędzajcie czas
-
Kasia mam być ok. 5 dni. Wielkości dawki nie znam.
-
Gosia,
mi też nie kazano masować blizny. Jedyne zalecenie jakie miałam to jak się wygoi to smarować contratubexem/cepanem.
-
gosia
ja nie musialam masowac - mojej blizny wogole nie widac - z tego co sie domyslam lekarz kazal Ci masowac po to zeby nie powstal blizniowiec - zeby blizna byla plaska :)
niestety nie wiem jak czesto trzeba to robic ale napewno ktos inny sie odezwie i Ci powie :)
-
Hej:)
Powiedzcie mi kochane czy 12 dni po operacji masowałyście bliznę. Ja dostałam takie zalecenia tylko nie wiem czy dobrze zrozumiałam że mam to robić 1x dziennie przez 10 min czy 3x dziennie. Podobno taki masaż jest bardzo ważny. Teraz mi trochę trudno o tym pomyśleć bo trochę mnie jeszcze boli.
-
Kinia,
będzie dobrze, głowa do góry. A wiesz już jaką dawkę dostaniesz i ile będziesz w szpitalu?