Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
zetka gratuluje bardzo sie ciesze ze to tyko pomyøka; :D :D
ja mam jeszcze takie pyt jakie macie/ miaøyscie TG I ANTY TG przed jodowaniem?
-
Ewka22 ja przed jodowaniem TG miałam 0,04 a ATG 13.
-
Mell -dr.Tomasz Łopatyński chirurg endokrynolog operował mnie, zajmuje sie głównie nowotworami tarczycy ,miał staż w Gliwicach i swoich pacjentów tam kieruje .Ja chodzę do niego do CO Ziemi Lubelskiej,pozdrawiam :)
-
dzien dobry
Massie w ktorej sali bylas przed jodem ? ja jestem na pierwszym pietrze na koncu korytarza, co ciekwee za sciana mamy dziewczyny po jodzie dla ktorych zabraklo miejsca w izolatce.nikt nas nie poinformowal , ze dzielimy z nimi lazienke , w ktorej zreszta jest okropny zapach !!!!!! wody nie ma pod prysznicem i musimy korzystac z lazienek przy innych pokojach . dziewczyny maja zakaz wychodzenia ale i tak sie kreca caly czas.
nue wiem jakie tg i antytg mi wyszlo wczoraj z krwi bo byla pani doktor tylko powiedziec , ze wyniki mamy dobre i ze idziemy na jod
-
Massie a Ty kiedy sie dowiedzialas jakie masz tg i antytg ? pytalas lekarzy przed jodem ?
Zetka cudownie <3 <3
-
Massie a Ty kiedy sie dowiedzialas jakie masz tg i antytg ? pytalas lekarzy przed jodem ?
Zetka cudownie <3 <3
-
Zetka cudownie <3 <3
-
Strach ja byłam na 2 piętrze bo na 1 piętrze już było full ludzi. Wszystkie wyniki mam wypisane na wypisie ze szpitala. Ja o nic lekarzy przed jodem nie pytałam, bo byłam przerażona tym wszystkim :( Wystarczyło mi, że lekarz powiedział, że są dobre i idę na jod. Przed jodem TG było 0,04 a po jodzie 1,14. Zawsze wzrasta więc się w razie czego nie wystrasz :)
Strach tam na tym oddziale ludzie też dostają mały jod i nie muszą być w izolatkach - może one dostały właśnie mały? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że osoby po dużym jodzie spacerują po oddziale, skoro na oddziale zamkniętym nie mogliśmy wychodzić z izolatki a przy wyjściu na scyntygrafie czy pobranie krwi trzeba było ubierać ochraniacze przy wyjściu z izolatki i kolejne przy wyjściu z oddziału, a potem jak najszybciej z powrotem do izolatki ;)
-
Massie one napewno sa po duzym jodzie bo pytalam. dzisiaj jux nie chodza bo zostaly upomniane .
mnie niestety po zastrzyku mdli cholernie. moim kolezankom nic nie jest. podobno rzadko trafiaja sie mdlosci ale akurat na mnie trafilo :/
-
I korzystają z normalnego prysznica? Bo wszystkie ścieki z izolatek nie idą przecież do kanalizacji, tylko do specjalnych zbiorników. Ale dziwacznie :/
Oj oby mdłości minęły...
A mnie dopada już stres przed wtorkiem :(