Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13066 odpowiedzi:
  • Strach Trzymaj się ciepło :D :D :D
  • 7 lat temu
    Strach Trzymam kciuki :) i jestem pewna że wszystko będzie dobrze :) powodzenia ;)
  • StrachMaWielkieOczy trzymamy kciuki! Niech Ci szybko i bezstresowo zleci ten czas :)
  • hejka ! Strach juz na oddziale , rzeczywiscie strasznie dlugo to wszystko tutaj trwa ! najpierw rejestracja , nastepnie lekarz , ja od razu mialam usg wiec po poszlam na badania krwi i mialam 2h (do 13) czasu wolnego.przed 13 na dol do szatni , kazdy dostal szpitalna pizamke ,tak jak Massie pytala nie wolno swoich ! przyjmowala mnie dr Paliczka , faktycxnie super lekarz , wszystko dokladnie tlumaczy i jest niezmiernie cierpliwa ! teraz jestem w sali ze starsza pania i mloda dziewczyna . wsztstkie mamy dostac duzy jod tylko dwie w poniedzialek a jedna we wtorek.
  • tak jak Massie pisala mialo byc
  • hejka ! Strach juz na oddziale , rzeczywiscie strasznie dlugo to wszystko tutaj trwa ! najpierw rejestracja , nastepnie lekarz , ja od razu mialam usg wiec po poszlam na badania krwi i mialam 2h (do 13) czasu wolnego.przed 13 na dol do szatni , kazdy dostal szpitalna pizamke ,tak jak Massie pytala nie wolno swoich ! przyjmowala mnie dr Paliczka , faktycxnie super lekarz , wszystko dokladnie tlumaczy i jest niezmiernie cierpliwa ! teraz jestem w sali ze starsza pania i mloda dziewczyna . wsztstkie mamy dostac duzy jod tylko dwie w poniedzialek a jedna we wtorek.
  • Strach no to teraz przed Tobą nudny weekend :) Ty dostajesz jod w poniedziałek? Czemu ktoś dostaje we wtorek? I fajnie, że trafiłaś na dr Paliczke :)
  • 7 lat temu
    dziewczyny własnie wróciłam zGliwic i mam super wyniki moje anty tg poniżej 10 ,dr Puch stwierdził że nastąpiła koszmarna pomyłka i że widząc mój wynik z Lublina można dostać zawału.Jestem przeszczęśliwa że mnie nie olali że wyznaczyli mi ekspresowy termin no i że jest ok. Strach powodzenia i trzymam kciuki za wyniki
  • tak ja w poniedzialek kilka osob we wtorek , podobno maja duze oblezenie i w dodatku dzisuaj 3 osoby nie wyszly bo promieniowanie nie spadlo. jest chlopak 15 lat po dwoch operacjach i dzisiaj znowu biopsja bo znowu cos tam niepokoi :/
  • Kurde a jak ma nie być oblężenia, skoro szpitale odsyłają do Gliwic mimo, że same mają oddziały do takiego leczenia. Nie wiem, za bardzo problematyczne to jest dla innych szpitali czy co? Toż to chyba wszędzie podają takie same tabletki. Chyba nie przestanie mnie to zadziwiać :P Zetka no to rewelacja! :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat