Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13066 odpowiedzi:
  • Massie obyś była tym dobrym prorokiem <3 <3
  • Dziewczyny dzięki za info odnośnie lekarzy :D najważniejsza dobra diagnoza i spokój żeby wytrwać w tym wszystkim, są lekarze którzy nawet najgorszą diagnozę przekażą tak że człowiek jest spokojny, ale i tacy co potrafią to zburzyć jednym słowem. Ale oni też jak my mają swoje nerwy. Więc spokój nas może uratować.. A z okazji Dnia Kobiet życzę Wam Dziewczyny zdrówka i jeszcze raz zdrówka, reszta przyjdzie sama jak zdrówko będzie :D :D :D :D
  • Właśnie Dziewczyny Kochane - z okazji Dnia Kobiet dużo dużo zdrówka i spokoju ducha <3 <3 <3
  • Dużo zdrowia i optymizmu ! I pamiętajcie siła jest kobietą <3 <3 <3
  • Wszystkim koleżankom na forum dużo zdrowia, pogody ducha i optymizmu mimo wszystkich przeciwności losu!, <3 <3 <3
  • Dzięki Dziewczyny, od razu lepiej się robi, damy radę, kto jak nie my <3 <3 <3
  • 7 lat temu
    Massie ja chodzę do dr Paliczki prywatnie do Tychów. Tu link http://www.ad-c.pl/centrum-medyczne/partnerzy/55-dr-ewa-paliczka-cieslik.html Jest tam tez zdjęcie, zeby sie upewnić czy to ona :-)
  • Witam. Robiłam wyniki i tsh 11,08 a wapń 2,22 Przypominam, że 22.01 wyszłam ze szpitala z kontrolnego jodu i miałam tsh powyżej 100. Jeszcze chwila, jeszcze moment i bęszie moje 0,01 :) Czuję się dużo lepiej. Nie śpię w ciągu dnia. Przestałam tyć a nawet zaczęłam chudnąć. Opuchlizna schodzi. Tylko nasiliło się wypadanie włosów. Biorę 150 pon-pt i 175mg weekendy. Calperos 1000 3razy dziennie i alfadiol 1mg 2razy dziennie. Operacja czerwiec 2012. Pozdrawiam wszystkich
  • Mango tak to ona :D I jakie masz z nią doświadczenia? :) Fasola o kurcze, długo trwa takie dochodzenie do siebie po odstawieniu hormonów :( Ale grunt, że wszystko idzie w dobrym kierunku :) Mnie podnieśli zastrzykami TSH do 183, ale w ogóle tego nie odczułam, nikt nie odczuł :)
  • fasola1983 No to idzie ku dobremu. ;)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat