Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Ona, dasz rade bo musisz dać rade, masz dla kogo dać radę. Poza tym jestes silną kobietą i takie sytuacje tylko cię wzmocnią- choć lepiej aby ich nie było. Trzymaj się i buziaki.
  • 12 lat temu
    dziewczynki mam nadzieje ze bedzie dobrze i ze to nie rak - inaczej tego nie wytrzymam - przeszlam juz jednego raka i bylo mi bardzo ciezko - rok czasu nie moglam dojsc do siebie
  • 12 lat temu
    Ona,
    Będzie dobrze!!!!!

Kasia,
    jod należy podać jak najszybciej to możliwe ale nie oznacza to że już ale rozumiem, że chcesz mieć to za sobą. A i jak będziesz dzwonić do Zgierza to powiedz, że karmisz bo jak dobrze pamiętam Kinia coś pisała, że przestać trzeba jeszcze przed jodem. A kiedy masz wyniki histo? Wysoką masz dawkę ale jak karmisz to zapotrzebowanie inne. Odpoczywaj ile się da.
    My w piątek jedziemy do mojej mamy i zostajemy do środy.
  • 12 lat temu
    Ona- bedzie dobrze!!!
    Bylam dzis u endo. Dawka 150. Z jodem mam czekac na wynik histo. Powiedzial ze mam sie zjawic z wyn ikiem i ponownymi badaniami hormonow pod koniec wrzesnia i wtedy skierowanie na jod. Pytalam czy szybciej nie trzeba.Powiedzial ze te pare tyg nie robi roznicy hmmm. Z jednej strony dobra wiadomosc dla mnie - bo jeszcze pokarmię dzidzie, ale z drugiej wolalabym miec to juz za sobą ... i teraz sama nie wiem co myslec..... No nic pozostaje czekac poko co.... Jutro jade na zdjecie szwów, a pozniej na pare dni nad pełne morze. Troche przyjemności po tym wszstkim sie nalezy :)
    Pozdrawiam!!!
  • 12 lat temu
    biopsja jest w poniedzialek ale juz nie moge spac po nocach :/ strasznie sie boje
  • Bania dlaczego masz co pół roku dużą dawkę? nie wycięli Ci całej tarczycy?

Ona trzymam kciuki!!!

Słonko jak się masz?
  • 12 lat temu
    Witam
    Dziewczyny trzyma kciuki za was wszystkie i wierzę że napewno będzie dobrze twarde babki się byle czemu nie poddają będzie dobrze bo być musi
    pozdrawiam was serdecznie miło spędzajcie czas mimo kłopotów i dolegliwości słonka i uśmiechu życzę
  • 12 lat temu
    Ona,
    głowa do góry-będzie dobrze.
  • 12 lat temu
    Ona jesteś silna kobietą-dasz rade i wytrzymasz! Daj znać jak będziesz po.
  • 12 lat temu
    dziewczynki biopsja guza pod pacha zbliza sie wielkimi krokami - zaczynam sie denerwowac :/ w nocy burze sie i nie moge zasnac
    wierze ze bedzie dobrze i ze to nie kolejny rak

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat