Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13066 odpowiedzi:
  • Earlgrey ja dostałam wynik na wizycie oraz wszelkie zalecenia na kartce przez nich wydrukowanej. O nic nie wnioskowałam. Massie rozumiem :) A czy ja musze być na czczo ?
  • Mnie zawozi w piątek mąż i wraca do pracy. Zostaje tam sama z tobolami i tak myślę czy w ta wodę nie zaopatrzyć się w bufecie bo przecież nie będę się tam przemieszczać z torba plus zgrzewka wody! Massie o której tam trzeba być ?
  • Mimo że bardzo wypieram to z wyobraźni to chyba pomału musze zająć się logistyka ;) narazie jutro jadę do laryngologa po zaświadczenie czyli zrobię pierwszy krok :) a w te wodę chyba faktycznie xaopatrze się na miejscu jak juz będę wiedziała że na 100% idę ma jod
  • Strach To super wszystko jasne, dzięki wielkie :D :D pojadę spokojniejsza choć to jeszcze dwa tygodnie to już się denerwuje. Boje się że w preparatach wygrzebią coś jeszcze. Pewnie pomału zacznij działać, a wypierać trzeba chorubsko :D a wodę zawsze można kupić na miejscu tak myślę, żeby jej potem nie taszczyć bo dźwiganie nie wskazane :(
  • Strach musisz być na czczo. Jeść można dopiero jak pobiorą Ci krew :) A czemu masz nie iść na jod? A wodę pewnie, że możesz kupić na spokojnie jak już będziesz na oddziale :) Earlgrey nie wiem jak ma na imie :( Ale może któraś z Was na nią trafi to a nóż widelec się dowiem :)
  • Massie spoko może trafię na podobną obsadę i wtedy pogadamy :D
  • Massie pisałaś ostatnio o tych biopsjach u pań które były z Tobą w sali i od razu się nakręciłam . Boje się cholernie jakiejś wznowy ale nie myślę o tym bo i tak nie mam na to wpływu. Jeżeli trafię na ta panią doktor to dowiem się jak się nazywa i gdzie przyjmuje , specjalnie dla Ciebie :)
  • Witam dziewczyny Pani która przyjmuje w Gliwicach to dr Krajewska taka w okularach i krótkie włosy ☺☺
  • 7 lat temu
    Dr Paliczka tez tam przyjmuje. Dłuższe ciemne włosy, nosi spięte:-)
  • Strach u nas wszyscy poszli na jod, tym dwóm moim współlokatorkom robili biopsję tak dla świętego spokoju, nic złego tam nie było, też poszły na jod. Także spokojna głowa, u Ciebie nic złego nie będzie, dobrze Cię zoperowali, tg masz niskie, przerzuty wyczajone i wycięte, teraz jeszcze jod i sprawa załatwiona :) Mango opis się zgadza, więc to chyba dr Paliczka. Muszę poszukać o niej info, dziękuję :) Edyta79 dr Krajewską też kojarzę, ze mojej pierwszej wizyty w CO :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat