Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
ja biore i nie ma rzadnych przeciwskazan :)
co do badan to napewno nie jest to od tarczycy - niedawno mialam kontrole - moja endo powiedziala ze wyglada to na alergie ale ile to moze sie ciagnac :/
-
to koniecznie porób badania!
dziewczyny bierzecie tabl antykoncepcyjne? sa jakieś p/wskazania do stosowania dla pacjentek po raku?
-
moze poprostu bralam zle tabletki - ale znajac lekarz wysla mnie jeszcze gdzies :/ i zacznie sie bieganie od lekarza do lekarza - wiem ze alergia moze trwac bardzo dlugo ale mnie to juz meczy
-
a co tu pisac :) mnie meczy kaszel juz 3 miesiace :/ wlasnie umowilam sie do lekarza - a tak mi sie nie chce isc ze szok ! no ale mysle ze to juz zadlugo trwa - bralam tabletki na alergie i nic :/
-
to piszcie coś dziewczyny :)
-
-
Ona, bania,
ja chyba też ;o)
-
ja mam to samo :) codziennie chociaz raz musze tu zajrzec :)
-
Witam
Ona ja już się chyba uzależniłam trochę od Was i miło mi że mogę zaglądać i przebyawać z tak miłym towarzystwem pozdrawiam serdecznie miło spędzajcie czas
-
bania
wazne ze sie odzywasz :)