Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Użytkownik @ona25 napisał:
myslalam ze juz wygladam tu jak jakas wariatka
Dla mnie normalna osoba a nie wariatka. Nie przejmuj się tym co niektórzy piszą bo nie do końca wiedzą jak Ciebie tam "leczą".
-
Witam
Ja dalej mam problemy z laptopem
Ono dziewczyno mi się wydaje że wcale dużo nie panikujesz każdy ma prawo bać się o siebie a forum jest po to żeby się wygadać przeciesz jak ktoś nie chce nie musi tego czytać
pozdrawiam serdecznie całą gromadkę miło spędzajcie czas
-
dzieki emma :)
myslalam ze juz wygladam tu jak jakas wariatka bo tak sie martwie i narzekam
pozdrawiam :)
-
No tak Maju ty jesteś spokojniejsza bo masz znaną przycznę kaszlu -astme- a Ona czeka na ustalenie przyczyny, stąd jej niepokój To chyba normalne..
-
maja
niektorzy ludzie panikuja wiecej inni mniej - tak to juz jest
ciesz sie ze Ty akurat nie jestes panikara - ja niestety jestem :/
staram sie zawsze myslec pozytywnie - ale zawsze jak ide do lekarza to mowia o raku o niczym innym :/
piszesz ze masz wznowe po 10 latach - napisz mi jak wyglada Twoja sytuacja ? pozbylas sie juz tego cholerstwa ? gdzie masz wznowe ? i czy lekarze mowia czemu ja masz - bo mowi sie ze po 5 latach wznowy juz raczej nie bedzie sie mialo
i nie mysl ze ja dzien i noc siedze i mysle o tym ze cos mi jest - jak nachodza mnie zle mysli to pisze sobie do Was temu wyglada jakbym ciagle panikowala a tak nie jest :)
-
ona25 panikara .
,,dodam ze kaszlam juz tak dlugo ze nachodza mnie glupie mysli ze to moze .... :/''
Wszystkie bóle sprowadzasz do raka i panikujesz jak Ty w ogóle żyjesz ???ja jak bym miała tak panikować to chyba bym się nerwicy nabawiła. Sama mam raka tarczycy ze wznową po 10 latach i od zawsze choruje na astmę.
-
-
jorkga
Pytałaś kilka dni temu o lekarzy z Gliwic. Mogę Ci polecić dwójkę: dr Józef Rozkosz, który przyjmuje też prywatnie niedaleko CO, tel. 32 231 40 57 i dr Tomasz Olczyk, do którego nie mam namiarów poza CO, bo zawsze "łapię" go na miejscu. Nie wiem czy to Ci się przyda...
-
Ona to zależy na co jesteś uczulona . Może to być jakis skladnik pożywienia np coś w owocach albo coś w twoim otoczeniu- skladnik proszku do prania kurz itp. Trzeba zrobić testy.
-
Ona,
to wrzuć na luz skro oni znowu wymyślą Ci raka. Pomyśl sobie, że oni nie potrafią wymówić innego słowa niż rak i dlatego tak w kółko stawiają taką diagnozę ;o) Wierzę, że możesz być wystraszona.