Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
aniaw12 a jak długo się już leczysz i czy miałaś podawany jod czy inną metodę leczenia.
-
aniaw12
dzięki :D już rozmawiałam z moim reh mówi że możemy spróbować taśmy jak trzeba będzie ale ja to taki wrażliwiec jestem ale będę kombinować póki co kupiłam kolejną apaszkę też cuduję a bluzki oglądam zakrywające bliznę heh
Dziewczyny ja byłam taka spokojna i opanowana dopóki endo nie dołożyła mi większej dawki eutyroxu zaznaczając że będę nerwowa no i zaczęło się. Panikuję na zmianę ze spokojem :D
-
aniaw12
dzięki :D już rozmawiałam z moim reh mówi że możemy spróbować taśmy jak trzeba będzie ale ja to taki wrażliwiec jestem ale będę kombinować póki co kupiłam kolejną apaszkę też cuduję a bluzki oglądam zakrywające bliznę heh
Dziewczyny ja byłam taka spokojna i opanowana dopóki endo nie dołożyła mi większej dawki eutyroxu zaznaczając że będę nerwowa no i zaczęło się. Panikuję na zmianę ze spokojem :D
-
earlgrey
Hihi... Apaszki... Skąd ja to znam? ;) Też nosiłam bardzo długo. ;)
edyta79
Wstępna diagnoza w czerwcu 2013, w lipcu operacja, a w październiku pierwsza wizyta w CO w W-wie. W listopadzie 2015 byłam na jodzie (w moim przypadku podają go dożylnie), ale na mnie nie działa. Nie mam wychwytu. Żadnego innego leczenia nie miałam. Jeżdżę co pół roku na kontrole i raz w roku TK.
-
StrachMaWielkieOczy
Miał jeden duży jod trzy miesiące po operacji i teraz ma mieć jod diagnostyczny.
-
Zetka mi dziś udało się dodzwonić na ten nr. Dzwoniłam ok.7,20. Wczoraj nie udało mi sie od 7-8 nie udało dodzwonić cały czas zajęte, za to dziś za pierwszym razem ;)
-
ANIA W <3 <3 będzie dobrze! Zobaczysz !
-
Zetka dzwonilam pod ten nr w poniedziałek rano i pani odebrała od razu!
-
-
Dziewczynki a orientujecie się moze jak w Gliwicach podają ten jod tzn chodzi mi o to czy codziennie czy są np 2 dni w tyg kiedy pacjenci zgłaszają się do szpitala i potem cala procedura. .. ja idę w piątek , jod zaplanowany mam na poniedziałek