Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Zgrzewki wody? :D
Ja mieszkam tylko z mężem i kotem. Dzieci nie mamy, o raku dowiedziałam się niecały miesiąc po ślubie. Mamy tylko 2 pokoje, więc ja będę w jednym a mąż w drugim. Mam nadzieje, że to wystarczy.
-
Massie 1jod-- 10.2014 a drugi 05.2015 niestety wzrost atg może oznaczać wznowę
-
Massie tak podczas jodowania powinno się dużo pić bo szybciej pozbywasz się jodu ja miałam silną mobilizację chciałam tylko tydz kwarantanny żeby szybko do dziecka wrócić pamiętam że piłam 4 litry dziennie aż się teraz sama sobie dziwie:)cukierki sobie zabierz trzeba co jakiś czas ssać żeby śliniaki nie popuchly.
-
Zetka oby to nie było to. Mocno trzymam kciuki.
Ewela ja spakowała 3 butelki po 1,5L. Chyba spakuje jeszcze jedną w takim razie. Cukierki mam, do tego kwaśne żelki, gumy do żucia, cytrynę i limonkę. Tak mnie mąż zaopatrzył :D
-
Zetka
Syn mój sierpień 2015 po jodzie atg800
Sierpień 2016 na kontroli w Gliwicach atg 400 dr Puch powiedział,że jest ok .To ja już nie wiem jak ma być
-
Massie powodzenia ! Trzymam kciuki !
Zetka ja miałam antytg 200 co prawda jestem przed jodem ale wtedy dr w Gliwicach powiedział żeby się tym nie martwić bo jest ok ! Teraz już sama nie wiem jak ma być ...
-
A ja mam dziś wizytę u endokrynologa może on rozjaśni mi trochę sytuacje bo nie wiem na czym stoję.
-
Dziewczyny czyli na jod nie zgłaszam się do głównego budynku tylko drugiego obok ? Czy najpierw rejestracja w głównym a potem mnie przekieruja?
-
Anka50 a ile jodow miał Twój syn ?
-
hej dziewczyny, mam pytanie do wszystkich którzy stosowali plastry sutricon i inne cuda na blizny. W strachu o moją "paskudę" udałam się do dermatologa, na konsultację estetyczną. Ten stwierdził że nie jest to bliznowiec a blizna przerostowa. Zalecił stosowanie plastrów sutricon. Więc ja cała szczęśliwa że mój wybór potwierdza specjalista, zakupiłam je. Po zastosowaniu okolo 9 godz. sciągnęlam do mycia (bialy jeleń jak zwykle) po czym blizna jakby napuchła, ten niby przerost miał już około 0,4 cm dodatkowo pojawiła się jakby czerwona tkliwa odnoga na bliźnie. Przerażona nie zakleiłam ponownie blizny. lekko wokół wklepałam tylko maść wit. Rano wszystko wróciło do normy. Dodam że po dermatixie też nie było lepiej. Czy ktoś z Was miał podobny problem .Co radzicie? Bo już nie wiem. Mam wrażenie że moja skóra się buntuje. Blizny na nodze znoszą to lepiej, plaster tam przyklejony nie powoduje uczuleń. :( już nie mam pomysłu. Może wy jakiś macie.