Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13026 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    kasiab nie chodziło o dietę ale o zabiegi... np. z algami i innymi składnikami które mogą zawierać jod. Dziewczyny też Was tak boli szyna jak w ciągu dnia coś nosicie?
  • 12 lat temu
    Witam,
    Fasola, pamiętaj że śni się odwrotnie niż ma być no i u Ciebie to z nerwów. Daj znać jak scyntygrafia.

Kinia, u mnie ok. Jak z tą Twoją dietą? Niby w jakim celu kazała Ci endo ją stosować skoro nie masz tarczycy?

Ciekawe jak tam Matti po operacji się czuje.

Miłego dnia.
  • 12 lat temu
    kinia
    fajnie ze sie odezwalas :) u mnie wszystko ok :) dzisiaj caly dzien lalo :/ i spiaca chodze caly dzien
  • 12 lat temu
    witam po długim czasie... wybaczcie ale nie dam rady nadrobić wątku :/ co słychać?
  • 12 lat temu
    fasola

jestem pewna ze wszystko bedzie dobrze :) ja jak sie leczylam tez mialam taki sen i na dodatek czesto mi sie snilo moje leczenie :/ teraz juz naszczescie jest ok :)
    napisz kochana jak bedziesz juz po badaniu - jestem pewna ze wyniki beda super :)
  • BANIA

NAPISZĘ DUŻYMI, ŻEBYŚ MOGŁA ODCZYTAĆ ZANIM OKULARKI ZNAJDZIESZ.
    13 DNI ZA MNĄ BEZ CHŁOPAKÓW I IM DALEJ TYM WOLNIEJ MI TEN CZAS LECI.
    JUTRO SCYNTYGRAFIA RANO I JUŻ OD WCZORAJ SIĘ DENERWUJĘ ... SEN JAKIŚ MAM LEKKI, CO ZASNĘ TO COŚ NOWEGO ŚNI MI SIĘ A KAŻDY NASTĘPNY SEN DZIWNIEJSZY OD POPRZEDNIEGO.

TAK CZY INACZEJ NIECIEKAWIE WPŁYWA NA MNIE TO ODOSOBNIENIE.
  • 12 lat temu
    ONA SŁONECZKO PEWNIE ŻE BĘDZIE DOBRZE A NAWET SUPER DOBRZE SORKI ŻE SAME DUŻE LITERY ALE GDZIEŚ POSIAŁAM MOJE OKULARY I TYLKO TAK JESZCZE COKOLWIEK WIDZĘ POZDRAWIAM I PRZESYŁAM BUZIAKI
  • 12 lat temu
    bania

dzieki :) trzymam sie i wiesz co mam przeczucie ze wszystko dobrze sie skonczy :) i ze to nic takiego :) bo przeciez zmniejsza sie a nie rosnie :)
  • 12 lat temu
    Witam serdecznie moje fajne kumpelki widzę że ostatnio coś zaniedbujecie stronkę
    fasolka życzę żeby szybciorem zleciał ci te dni
    ona trzymaj się dziewczyno będzie dobrze
    pozdrawiam serdecznie i słonecznie uśmiechu i pogody życzę

• I tak minęło 10 dni bez moich Chłopaków.

A jeszcze 14 ;////

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat