Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13026 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Aniusia,
    ale tyle się podaje w kapsułce diagnostycznej i to jest wystarczające. Jak wysokie masz tsh? Idź do swojego endo niech zwiększy Ci dawkę hormonów i wszystko wróci do normy.
  • kasia w czerwcu podano mi 131 -3cmi. a te 3 cmi to jest wystarczajace by wszystko wyłapac??
  • 12 lat temu
    Aniusia,
    a kiedy była ta diagnostyka? Jesteś jeszcze w dużej niedoczynności i możliwe, że stąd to złe samopoczucie. Tak scyntygrafia wyłapuje wszystkie zmiany.
  • kobietki ja mam bardzo wysokie tsh ,czuje sie nie dobrze bardzo kreci mi sie w glowie nie moge normalnie funkcjonowac.powiedcie mi czy scyntygrafia wszystko wylapie ja czuje sie okrutnie ostatnio bylam na diagnostyce gdzie podano mi 131 -3mci.
  • 12 lat temu
    pozdrawiam serdecznie
    fasolka super wiadomośc tak trzymaj dziewczyno
    miłego dnia dla wszystkich
  • 12 lat temu
    kinia

ale przeciez pisalas do mnie o diecie ze masz unikac produktow z jodem - i o zabiegach tez pisalas

fasola

super wiadomosc :) gratuluje wynikow :)
  • :))))))))))))))))))))))))))
  • 12 lat temu
    Fasola,
    super wiadomość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Lekarz powiedział, że scyntygrafia ok. Że te śladowe ilości co były w loży jod wychwycił. I, że nie ma więcej śladów żadnych. :)
    Kontrola za rok.

I mnie też nic nie boli :))

Dziś 14ty dzień bez Kacperka mojego. Już za półmetkiem, Jeszcze 10 dni. Mam dużo pracy to jest nadzieja, że szybko minie.

Pozdrawiam wszystkich !!!

• 12 lat temu
    Kinia,
    mnie nic nie bolało i teraz też nie boli.
    Źle zrozumiałam chyba to co pisała Ona25, że masz odstawić produkty z jodem i te zabiegi. A wyjaśnił Ci lekarz dlaczego masz nie stosować tych zabiegów. Pytam z ciekawości bo jak mi alergolog zalecał komorę solną to pytałam endo i wtedy powiedział wyraźnie, że nie ma to sensu bo jodu i tak nie wchłonę.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat