Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Basiunia,
    tak to jest marker.
    Mi też włosy lecą ale u mnie to z nerwów i stresu więc nie wiele pomaga. Co do plastrów to tak jak z każda tabletką anty.-każdej pasuje co innego, nie ma przeciwwskazań co do ich stosowania jeśli dobrze przy nich się czujesz.
  • 12 lat temu
    basiunia

cytryne mozna stosowac najwiecej 3 razy w tym - ja urzywalam 2 razy - bardzo rzadko 3 :) tez kiedys urzywalam nafty i wlosy wygladaly jakby byly przetluszczone :/ nawet jak je myslam pare razy - wiesz co mi sie wydaje ze brakuje Ci jakis witamin - jak bylam z moimi paznokciami u mojej endo to powiedziala ze jak wyladaja wlosy lub rozdwajaja sie paznokcie - to znaczy ze organizm ma jakis niedobor witamin - dla mnie kazala jest produkty z zelatyny - galaretki i takie tam - powiedziala mi ze tabletki na to nie pomoga :/

ja urzywalam cytryny na wlosy - i naprawde widzialam duza poprawe - nie wiem czy wszystkim to pomaga ale mi wlosy po niej tak nie wypadaly :)

wiesz mozesz z tym problemem isc do lekarza ogolnego on tez moze Ci cos na to poradzic

ile czasu masz ten problem ?

co do plastrow to nic nie wiem - ja biore tabletki
  • 12 lat temu
    Kasiab
    Lecze się w Gliwicach jestem 80 rocznik wycieli mi tarczyce z powodu guza rak brodaw i wezły srodpiersiowe te koło tarczycy ale one były czyste jeden płat był z rakiem a ogólnie cała tarczyca była w stanie zapalnym moze miałam hasimoto wczesniej czy jak to sie pisze pewnie te badania co mówicie te marker yteraz mi zrobią jade w paiatek na badania ambulatoryjne wszystko napisze jak było.
    Ona25
    Jak długo robiłaś te wcierki z cytryny na włosy ? i z samej cytryny nie wysuszało ci wlosów codzienie? ja stosuje nafte i rycyne ale nie widze efektu po lotionie5 włosy mi bardziej wychodziły zaczynam miec z teggo powodu depresje boje sie ze tam w Gliwicach oleją mój problem i włosy na to nic nie zaradzą :( chciałabym stsosowac plastry antykoncepcyjne ktos uzywał może ?
  • 12 lat temu
    maximos

bedzie dobrze :) odezwij sie jak tylko bedzie mial wyniki :)

fasola
    3 tyg to nie tak dlugo :) chorowalam dluzej - w sumie to tylko oslabiona juz jestem po tym wszystkim - czasami mnie glowa boli ale u nas pogoda tak sie zmnienia ze kazdy tak ma :/ jeden dzien jest 25 stopni potem 12 :/

mini
    ja tez mielam tylko takie standardowe badania - jak juz lezalam w lozeczku przed operacja pytali czy jestem na cos uczulona powiedzialam ze nie mam pojecia - powiedzieli ze to nic :)
  • 12 lat temu
    Mini,
    nikt takich badań nie robi.
    Wystarczy, że powiesz że nie wiesz.
  • 12 lat temu
    kasiab
    Chciałam sprawdzić czy jakieś leki mnie uczulają,nie wiem czy to będzie potrzebne przy operacji.
  • 12 lat temu
    pewnie że dam znać co dalej.
  • 12 lat temu
    Mini,
    tak, zawsze są robione standardowe badania przy przyjęciu do szpitala.
    A na co Ty chcesz te testy robić?
    Przy przyjęciu wypełnia się ankietę i podaje na co się jest uczulonym, jak nie wiesz to wpisujesz/podajesz "nie wiem".
  • 12 lat temu
    Witam czy dzień przed operacja mieliście robione jakieś badania?jestem alergiczka.Ale nie wiem czy jestem uczulona na jakieś leki.Nie wiem czy zrobić testy,czy dać spokój.Operacja za 1,5 tygodnia.Pozdrawiam
  • 12 lat temu
    Hej,
    u mnie też słonecznie i bezchmurne niebo :O)) od razu lepiej człowiekowi się robi.

Maximos,
    to daj jutro znać ale wierzę, że wszystko jest dobrze.

Fasola,
    dobrze, że już skończyło się choróbsko.

Ona, Bania,
    zdrówka życzę.

Miłego dnia.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat