Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Basiunia,
tak to jest marker.
Mi też włosy lecą ale u mnie to z nerwów i stresu więc nie wiele pomaga. Co do plastrów to tak jak z każda tabletką anty.-każdej pasuje co innego, nie ma przeciwwskazań co do ich stosowania jeśli dobrze przy nich się czujesz.
-
basiunia
cytryne mozna stosowac najwiecej 3 razy w tym - ja urzywalam 2 razy - bardzo rzadko 3 :) tez kiedys urzywalam nafty i wlosy wygladaly jakby byly przetluszczone :/ nawet jak je myslam pare razy - wiesz co mi sie wydaje ze brakuje Ci jakis witamin - jak bylam z moimi paznokciami u mojej endo to powiedziala ze jak wyladaja wlosy lub rozdwajaja sie paznokcie - to znaczy ze organizm ma jakis niedobor witamin - dla mnie kazala jest produkty z zelatyny - galaretki i takie tam - powiedziala mi ze tabletki na to nie pomoga :/
ja urzywalam cytryny na wlosy - i naprawde widzialam duza poprawe - nie wiem czy wszystkim to pomaga ale mi wlosy po niej tak nie wypadaly :)
wiesz mozesz z tym problemem isc do lekarza ogolnego on tez moze Ci cos na to poradzic
ile czasu masz ten problem ?
co do plastrow to nic nie wiem - ja biore tabletki
-
Kasiab
Lecze się w Gliwicach jestem 80 rocznik wycieli mi tarczyce z powodu guza rak brodaw i wezły srodpiersiowe te koło tarczycy ale one były czyste jeden płat był z rakiem a ogólnie cała tarczyca była w stanie zapalnym moze miałam hasimoto wczesniej czy jak to sie pisze pewnie te badania co mówicie te marker yteraz mi zrobią jade w paiatek na badania ambulatoryjne wszystko napisze jak było.
Ona25
Jak długo robiłaś te wcierki z cytryny na włosy ? i z samej cytryny nie wysuszało ci wlosów codzienie? ja stosuje nafte i rycyne ale nie widze efektu po lotionie5 włosy mi bardziej wychodziły zaczynam miec z teggo powodu depresje boje sie ze tam w Gliwicach oleją mój problem i włosy na to nic nie zaradzą :( chciałabym stsosowac plastry antykoncepcyjne ktos uzywał może ?
-
maximos
bedzie dobrze :) odezwij sie jak tylko bedzie mial wyniki :)
fasola
3 tyg to nie tak dlugo :) chorowalam dluzej - w sumie to tylko oslabiona juz jestem po tym wszystkim - czasami mnie glowa boli ale u nas pogoda tak sie zmnienia ze kazdy tak ma :/ jeden dzien jest 25 stopni potem 12 :/
mini
ja tez mielam tylko takie standardowe badania - jak juz lezalam w lozeczku przed operacja pytali czy jestem na cos uczulona powiedzialam ze nie mam pojecia - powiedzieli ze to nic :)
-
Mini,
nikt takich badań nie robi.
Wystarczy, że powiesz że nie wiesz.
-
kasiab
Chciałam sprawdzić czy jakieś leki mnie uczulają,nie wiem czy to będzie potrzebne przy operacji.
-
pewnie że dam znać co dalej.
-
Mini,
tak, zawsze są robione standardowe badania przy przyjęciu do szpitala.
A na co Ty chcesz te testy robić?
Przy przyjęciu wypełnia się ankietę i podaje na co się jest uczulonym, jak nie wiesz to wpisujesz/podajesz "nie wiem".
-
Witam czy dzień przed operacja mieliście robione jakieś badania?jestem alergiczka.Ale nie wiem czy jestem uczulona na jakieś leki.Nie wiem czy zrobić testy,czy dać spokój.Operacja za 1,5 tygodnia.Pozdrawiam
-
Hej,
u mnie też słonecznie i bezchmurne niebo :O)) od razu lepiej człowiekowi się robi.
Maximos,
to daj jutro znać ale wierzę, że wszystko jest dobrze.
Fasola,
dobrze, że już skończyło się choróbsko.
Ona, Bania,
zdrówka życzę.
Miłego dnia.