Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13066 odpowiedzi:
  • Fasola trzymam kciuki za scyntygrafie.
  • ZDROWA!!!! Idę do domu. Za 5 lat nie muszę przychodzić chyba, żeby coś się działo. Pozdrowienia :)
  • 7 lat temu
    Fasola super wiadomości!!!! Gratuluje :D
  • Super wiadomości gratki
  • ja miałam dokładnie taką samą sytuację. Operacja we Wrocławiu na Curie Skłodowskiej też wycięli mi jeden płat tylko mój guz miał 8mm i na wizyte w Gliwicach miałam po 2,5 miesiąca. Też sie martwiłam że to długo ale podobno nie jest to długi okres oczekiwania. Tam zrobia ci tsh wapń tg i anty tg no i usg i mozliwe ze unikniesz ponownej operacji i jodowania. Ja mialam podwyzszone tg i anty tg i zostalam zapisana na 27 kwietnia na ponowna wizyte i jesli wyniki spadna to operacja nie bedzie potrzebna. Wiec głowa do góry :D
  • wyżej do justinka81
  • fasola1983 super wiadomosci gratuluje :)
  • fasola1983 Świetne wiadomości! :)
  • 7 lat temu
    fasola1983 gratuluję:) świetna wiadomość:) Mam nadzieję, że z czasem każda z nas napisze tutaj taką dobrą wiadomość;)
  • Dzięki dziewczęta!!!!!! Od jutra euthyrox mój kochany!<3

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat