Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
mini39
Ja po wyjściu ze szpitala od razu dostałam euthyrox150, miesiączka spóźniła mi się chyba 1 dzień (czyli w sumie wcale).
Przełyk mnie bolał chyba tylko w szpitalu ( leżałam 8 dni) nic nie brałam na to.
Pozdrawiam wszystkich :))
-
Miało być przy przelykaniu
-
Jak długo bolał was przelyk przy pływaniu?co brać żeby złagodzić ból?czy spozniala wam się miesiaczka po operacji tarczycy?
-
dzieki kochani za pamiec :)
u mnie coraz lepiej - otworzyli juz wszystkie merta wiec ludzie moga normalnie jezdzic do pracy :) powod dalej jest najgorzej jest w NY :/ bardzo duzo ludzi stracilo domy :( i sporo niestety zycie :(
powoli wszystko wraca do normy - ale ludzie ktorzy stracili najblizszych i caly dorobek nigdy tego nie zapomna
boston wyglada juz dosyc dobrze chociaz moglo by juz przestac padac :/
-
Ona jak teraz wygląda sytuacja u Was?
-
Ona super że jesteś cała i zdrowa
pozdrawiam całe grono
-
-
Hej
kasiab,
wyrazy współczucie z powodu śmierci taty :-(
ona25,
trzymaj się tam w stanach, ja jak byłem na work&travel, również miałem okazje przekonać się co to huragany w stanach.
Jak wracałem do kraju to przed wylotem cały czas musiałem obserwować weather channel bo o mało nie odwołali mi lotu do Atlanty. Ten wasz huragan to trochę anomalia bo raczej częściej atakują na południu wschodniego wybrzeża tj.missisipi floryde, karoline południową i północną.
Pozdrawiam,
Matti
-
Ona,
całe szczęście, że Wam się nic nie stało. Uff.
-
witam dziewczynki
calutka noc nie spalam - tak wiatr chula - obama oglosil stan katastrofy - ale powiem Was ze huragan chyba sobie powoli odpuszcza - wiatr dalej jest ogromny ale juz tak nie pada
moja mama dalej bez pradu nie ma swiec ani nic - wzielam jej mieso z zamrarzarki i przywiozlam do siebie - jak cos robia to swieca sobie telefonem komorkowym
jestesmy cali i mysle ze juz nic wiecej sie nie wydarzy oby !! teraz wszedzie sa powodzie i pewnie beda przez sporo czasu
w nowym yorku to TRAGEDIA !!!! doslownie wszystko jest zalane :/ mam tam kolege to mowil ze z domu nie da sie wyjsc
co roku mamy tu sezon huraganow ale od 11 lat nie bylo az tak zle - no ale najwazniejsze ze nam nic sie nie stalo - niestety sporo ludzi nie zyje