Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
to dobrze - bo az glupio mi sie zrobilo
-
Ona,
nie masz za co przepraszać bo ja odczytałam to właśnie tak jak chciałaś.
-
kasia
wiesz co przeczytalam wlasnie to co napisalam i chyba bylo to troche nie na miejscu - przepraszam
chodzilo mi o to ze ludzie mowia ze z czasem sie zapomni ja uwazam inaczej i temu tak napisalam- nie chodzilo mi ze uwazam ze bedzie Ci tak ciezko zawsze - czas napewno pomoze
-
-
kasia
czas leczy rany ale nigdy nie przestanie sie tesknic :( trzymaj sie kochana
-
Ona,
no własnie ten produkt jest tylko do stosowania miejscowego a nie przecierania całej twarzy bo inaczej twarz czerwona jakby poparzona.
U mnie, lepiej ale czasami mi smutno. Wiem, że czas leczy rany i jeszcze to trochę potrwa. Tylko jakoś specjalnie na święta w tym roku nie czekam.
-
kasia
no chyba wlasnie takie cos urzywalam (bylo to z polski) wiesz co nie mialam tradzilu ale pomyslalam ze dobrze przeczusci mi twarz haha no i moze przeczyscil ale jak ja potem wygladalam hahaha
a jak tam u Ciebie kochana ? wszystko ok ?
-
Emma,
tak jestem pewna, bo raz że mówili mi o tym w szpitalu, dwa-mój endo też mi o tym mówił, trzy-spirytusem przemywa się nawet pępek noworodkom (niby teraz zalecany jest octenisept ale coraz częściej w szpitalach wracają do spirytusu bo nie octenisept nie odkaża dokładnie i pępki się nie goją ) . Nie leje się tego dużo i nie 98% a maks.70%. Dobrze po tym osusza i nie ma problemu, ewentualnie skórę dookoła rany można posmarować kremem. Spirytusem nawet nie tyle co się polewa a wystarczy na gazik i przemyć ranę.
Ona,
z kosmetyków/leków do twarzy w PL był kiedyś acnosan właśnie na spiryutusie-wskazanie trądzik i wypryski. Niestety ponieważ trzeba go było używać kilka razy dziennie i przecierać zmiany dość mocno powodował zaczerwienie skóry i przy zbyt dużej ilości i długości stosowania powodował wysuszenie skóry.
-
emma
wlasnie tez sie zdziwilam z tym spirytusem - ja kiedys uzywalam jego do twarzy ale taki medyczny - I powiem Ci tragedia normalnie potem z calej twarzy schodzily mi platy wysuszonej skory :/ wyjsc z domu nie moglam bo twarz cala czerwona byla
-
Kasiab jesteś pewna tego spirytusu na rane?Czy nie za bardzo wysusza skórę?