Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
mozna mozna
mnie kregoslup bardzo bolal i sama endo kazala mi isc na rehabilitacje :)
nie wiem gdzie to slyszalas ale to jakas bzdura ! co niby masasz zrobi ?
-
dziewczyny, jakich zabiegów przy raku nie wolno, bo coś mi obiło o uszy a ja po zlamaniu nogi kustykam. Pozdrawiam
-
tez mialam na takie chodzic ale zrezygnowalam - chyba jestem zaleniwa hihi po dniu w pracy nie chcialo mi sie jezdzic
mialas jakis bol plecow ? ja mam cwiczenia od lekarza ktore robie w domku :)
-
Jak ty masz dobrze!!! Tez bym tak chciała!!!
-
dziewczyny chodzę na masaże lecznicze kręgosłupa :)))
Uwielbiam <3
Po pierwszym czułam się jakby mi ktoś zdjął z 5 kg z pleców.
-
pewnie ze tak :) nie mowie ze strona jest beznadziejna - niektorzym moze sie bardzo spodobac
-
Mnie sie spodobały niektóre odnośniki do stron internetowych nie mówię ze wszystko, ale zawsze jakaś tam inna garstka informacji jest. Niemniej jednak jak ktoś ma ochotę to może tam wejść po prostu z czystej ciekawości. jak tok woli.
-
bulka
strona szczerze to taka troche nudnawa (oczywiscie to moja opinia)
ale bardzooooo spodobal mi sie ten filmik :)
http://www.godvine.com/Flash-Mob-of-Cancer-Survivors-Will-Inspire-You-to-Enjoy-Life-2801.html
-
Witajcie
http://www.facebook.com/straighttalkonpapillarythyroidcancerwithelaine?ref=stream
Polecam wam te stronę na facebooku, jest to profil kobiety zmagającej sie z rakiem brodawkowatym tarczycy. Bardzo fajny optymistyczny profil, kobieta udostępnia rownież inne strony internetowe dotyczące tematu raka. Nowinki itd.
Nietety ta kobieta jest Amerykanka i wszystko jest po angielsku, ale mimo wszystko uważam ze warto.
Pozdrawiam
-
w PL tez 4 tygodnie przed jodem.