Rak piersi

15 lat temu
Jestem po mastektomii dwa lata i nie mogę jeszcze dojść do równowagi ,nie mam żadnego wsparcia borykam się z nim sama ,czasami mam wszystkiego dosyć.Proszę o jakieś rady bo nie mam nawet z kim o tym porozmawiać .
3342 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    kobitki ja nie na temat

rozglasniam sprawe Oli ktora choruje na raka i potrzebuje pomocy - jesli mozecie udostepnijcie to na facebook - a jak mozecie pomoc bo bylabym BARDZOOOOO wdzieczna :)

https://www.facebook.com/CegielkaDlaOli
  • 11 lat temu
    hey dziewczynki

dawno nic nie pisalam u mnie wszystko ok :) niedawno z kolezanka swietowalysmy jej powrot do zdrowia !!! jest 5 lat po raku piersi - nie wiem jak to dokladnie sie nazywa w polsce - ale tutaj - pierwszy stopien raka piersi z potrojnym uderzeniem - czyli nie bylo ciekawie ale naszczescie wszystko jest ok !!!!! kolezanka ma troche problem z kosciami ale daje rade - przepraszam za bledy pewnie mnustwo ich narobilam

u mnie wszystko ok :) upaly nie do wytrzymania !!!!

pozdrawiam wszystkich :) czytam Was regularnie :)
  • 11 lat temu
    Decyduje lekarz zasady takie jak w mammografii.
  • 11 lat temu
    Czy ktoś wie co jaki czas można robić rezonans magnetyczny piersi?
  • 11 lat temu
    Cześć Goska -jakie miałaś leczenie do tej pory?
  • 11 lat temu
    WITAM DZIEWCZYNY JESTEM TU NOWA ALE CHORUJE OD 2011 ROKU
  • 11 lat temu
    buziole!:**
  • 11 lat temu
    Witaj Rybenka.Dzięki za poradę.Skorzystam z forum.
  • 11 lat temu
    hej
    ja lekarzem nie jestem, nie zinterpretuje wynikow
    na tym forum http://forum-onkologiczne.com.pl/ uzyskasz bardzo dobre porady

musze przyznac, ze rzeczywiscie nie do wiary ze przechodzisz jednoczesnie dwa raki
    w sumie dobrze, ze bierzesz juz chemie
    trzymaj sie dzielnie:))
  • 11 lat temu
    Witam serdecznie.
    Jestem tu nowa i mam blade pojęcie w leczeniu raka piersi.Myślałam,że ten skorupiak mi odpuści,bo leczę się na raka jajnika -proces zaawansowany FIGO IIIC/IV. Do chwili obecnej jestem po 4 chemiach Carboplatyna i Paclitaxel.Marker CA125 ze 1676 spadł na 71- to znaczy że chemia działa.
    Sama wybadałam sobie guzka w prawej piersi.Diagnostyka-USG ZRAZIK DYSPLASTYCZNY .Lekarz pocieszył mnie,ze to najprawdopodobniej zmiana łagodna,ale zalecił biopsję.Cienkoigłowa nie wiele wniosła,więc miałam gruboigłową.
    Wynik-Carcinoma infiltrans G2 BI-RADS-4
    Markery
    SMMS wynik (-)
    P63 wynik (-)
    KI67 (+)
    HER (++)zalecono ocenę HER2 metodą FISH
    PR (+) komentarz TS 3 ,PS 1, IS 2--co to oznacza?
    ER (+++)komentarz TS 8,PS 5, IS3
    d2-40 wynik-/+
    zaawansowanie kliniczne Ct1N0Mx
    Ponieważ czekają mnie jeszcze 2 chemie na jajnika,to leczenie piersi dopiero we wrześniu
    Mam skier do Por Genetycznej ale badanie mozna wykonać jak będą dobre wyniki krwi najwcześniej po 2 miesiącach od ostatniej chemii
    Bardzo proszę o interpretację wyniku i co dalej
    Jestem ze SLĄSKA,leczę się w Gliwicach i powiedziano mi że muszę rozglądac sie za szpitalem w celu usunięcia piersi-najprawdopodobniej operacja radykalna.
    W sierpniu mam mieć konsultację w ramach ZNS
    Proszę o porady

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat