Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • Hej dwa lata temu u mamy wykryto rak jajnika III C pierwsza operacja redukcyjna i chemia standardowa plus avastin potem druga operacja radykalna plus chemia standardowa Ostatnia chemia koniec marca w miedzy czasie ogromna przepuchlina brzuszna chca ja zoperowac po roku od chemii ostatniej A tu mamy pazdziernik i wynik TK w rzucie przydatkow strona lewa obszar miekkotkankowy wzmocniony po kontrascie wielkosc ok 2,3 cm oraz 2-3 guzki w tkance tluszczowej jamy brzusznej -wszczepy neo To wszystko sugeruje wznowe a marker 37 wiec rosnie lekarz chce dac chemie standardowa I moje pytanie brzmi czy przy wznowie powinnismy spytac o Avastin powinna go mama dostac razem z chemia o co z nim chodzi ? Drugie pytanie powiedzialam lekarzowi o tej duzej przep. brzusznej czy moze lepiej by bylo zrobic teraz ten zabieg zeby mama w trakcie chemii niecierpuala dodatkowo przez nia A on tak ale musicie to zrobic na wlasna reke i w ciagu dwoch miesiecy trzeba zglosic sie na chemie Wkurza mnie ten Poznan :/ Co mamy zrobic czy jakis lekarz chirurg sie tego podejmie gdy marker podwyższony ? Mama placze dzien i noc :( ze znow operacja i znow chemia Nie wiemy co robic :(
  • Margareta witam ZUS może nawet uruchomić procedurę po paru miesiącach i wtedy dostaniesz wyrównanie w rencie za okres od : Uwaga: złożenia dokumentów tych pierwszych do nich i będzie to jednorazowa wypłata z odsetkami.Czekanie się opłaci.Bądż cierpliwa. Dzwonienie nie przyspieszy procedury ,chyba ,że wykażesz ,że jesteś bez środkó do życia i trafi się wyrozumiały urzędnik. Czarownico11 SUPER wieści bardzo sie cieszę z Twoich wyników :D :D <3 <3 :D :D
  • witam was wszystkie. Dziś byłam w ZUS na komisji lekarskiej o przyznanie renty i figa jestem zdolna do pracy. :(
  • No.Jestem po USG dopochwowym 4D z dopplerem i każdym możliwym innym badaniu gin;).Gin -onko zbadał mnie dogłębnie hihi.Spędziłam w gabinecie ponad godzinę.Wszystko ok.W poniedziałek jama brzuszna i piersi.Cały pakiet ;)
  • Kasiar, już odpisuję :)
  • 8 lat temu
    Hej Dziewczyny.Dawno się nie odzywałam ale zaglądam do Was cześto.Mam pytanko odnosnie BIOBRAN 100 -teraz chyba bibran 1000.Musimy podreperować teściową do kolejnej chemii.Chciałabym kupić ten produkt z tym,że nie wiem gdzie?apteki tego nie mają sklepy zielarskie też a w necie trochę ryzykowne-czy nie kupię jakiejs podróby-a cena nie mała.Czy mogłybyście powiedzieć mi czy ktoś z Was stosuje ten suplement teraz?jeśli tak to jak go pozyskujecie?wiem,że temat był już poruszany ale dawno.Proszę Was o pomoc jakbyście coś wiedziały:) Lilith.p-dostałaś mojego maila? pozdrawiam Was gorąco. <3 <3
  • Margareta rzuciłam Ci na priv;)
  • Dzięki czarownico <3 a propos czy jestes na fb? Chętnie bym ciebie poznała bliżej ; wirtualnie choć :D ;
  • monstr, jestem w szoku, że są takie problemy z miejscami. my bez znajomości, bez problemu, miesiąc po operacji miałyśmy łóżko na oddziale i chemię. (Łódź)
  • Musisz poczekać bo zdaje się ZUS ma sporo czasu na wysłanie Ci wszystkich dokumentów wraz z przyznaniem renty.Jednak najlepiej zadzwoń sobie do nich i dopytaj bo ja mam jakby kontynuację i jestem nie do końca na bieżąco a też nie pamiętam jak to było.W każdym razie czas od przyznania Ci renty zostanie na wstecznym zrekompensowany.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat