Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • Tańsze środki tak nie działają.Mam szwagierkę ,która ma potworne zatoki i testowała prawie wszystko.Przy płukaniu przez godzinę trzeba siedzieć w domu!!!!
  • Ja też polecam Sinus rinse.Warunkiem płukania jest to,że nie możesz mieć całkowicie zaczopowanego nosa.Ja stosuję sobie i nawet 5 latce bo efekt jest b.dobry.
  • Czarownico - super!! gratuluję :) Margareta - polecam płukanie zatok :) można kupić specjalne irygatory, takie jak Sinus Rinse - z tych droższych, czy Fixsin znacznie tańszy. U nas problem z zatokami, to problem rodzinny ;) i wszystko praktycznie wypróbowane :D
  • Czarownico jak ty sobie radziłaś z tymi zatokami?? Masakra ; głowa boli codziennie, jak myję twarz i pochylam głowę jeszcze bardziej; w nosie strupy krwi, smarkam śluzem z krwią zwłaszcza po nocy, nie moge oddychać , rodzinna lekarka przepisała krople sterydowe ; nie pomagają. ;(
  • Dziewczyny bardzo się cieszę z Waszych wyników!! U nas poziom markera poznamy w środę za tydzień. <3
  • Bardzo się cieszę,że wyniki ok. <3
  • Satynowa dziekuje wlasnie o taka opinie mi chodzilo kogos kto ma porównanie ze znieczulenie i bez. Czarownica gratuluję wyniku.Ja dziś odebrałam wyniki od mamy. Oba USG tzn.jamy brzusznej i dopochwowe wyszło ok a marker dalej na poziomie 7,8. Tyle stresu to wszystko czlowieka kosztuje.
  • Czarownica, gratulacje , dobrze,że jestes <3
  • 8 lat temu
    Satynowa, z ginekologów onkologów w Warszawie to poleciłabym prof. Panka.
  • Basik77 ja miałam wykonywana kolonoskopie bez znieczulenia oraz w znieczuleniu... drugi raz bez znieczulenia się jej nie poddam bo mnie strasznie bolało ale myślę ze nie każdy tak źle znosi to badanie, zależy to przede wszystkim od wrażliwości jelit, ja mam stwierdzony zespół jelita drazliwego więc chyba stąd ten bol.. A Wam radze spróbować zalatwic znieczulenie wtedy będzie bezstresowo :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat