Aga650 napisał:Tak w ogóle to znalazłam str., na której oblicza się ryzyko wystąpienia raka i patrz Ola co wyszło - niskie, więc spokojnie
Dzięki Aga! Jestem już po wizycie u ginekologa- onkologa. W międzyczasie miałam miesiączkę. Torbiel zmniejszyła się z 5 do 3,5 cm wiec nie ma powodów do niepokoju. ROMA prawdopodobnie wyszła podwyższona ze względu na to, ze miałam nietypowo długi cykl (test robiłam w 40. dniu) po odstawieniu cerazette… Mam dla świetego spokoju powtórzyć Romę w 14 dniu cyklu ale generalnie dostałam sygnał ze nowotwór dawałby przede wszystkim wyższe Ca125 i ze mam się nie martwić. Zycze Ci równie dobrych wieści! 3
Piotr, też jestem ciekawa czy rak odezwał się po tylu latach?
To cholerstwo jest zupełnie nieprzewidywalne.
Generalnie może, bo jednak Avastin wpływa na nasz organizm i właśnie na układ pokarmowy. Dobrze by jednak było żebyś zrobiła sobie gastroskopię. Nawet nie chodzi tu o nowotwór ale ja po całym leczeniu jak wzięłam np ketonal w tabletce dostałam zapalenia żołądka. Wszystko było wewnątrz zaczerwienione. Leki i byłam jak nowa. Lekarz bez problemu powinien dać Ci skierowanie na gastroskopię.