Ewa. Z tego co micsie wydaje. To wezly chlonne sa usuwane jezeli jest taka potrzeba. To znaczy jezeli są zainfekowane. Mi usunęli tylko z jednej strony, z drugiej nie wyło potrzeby. Trzeba zaufać lekarzowi bo on wie co robi. Dziewczyny dziekuje wam za informacje miałyście racje. Dziś juz jestem po szczepionce typu Pfizer i nie było żadnego problemu. Ściskam was mocno.
Hej dziewczyny. Melduję, że jestem. Zrobiłam sobie trochę przerwy czyli 2 mies nad jeziorem ze słabym dostępem do netu. Teraz powoli zabieram się za badania, choć wcale się z tego nie cieszę. W międzyczasie jeszcze przed wakacjami przeszłam covid razem z całą familią, łącznie z rodzicami.
Witam wszystkie dzielne dziewczyny 🙂
Niedawno zgłosiłam się do ginekologa z bólem podbrzusza - zapalenie przypadków. Podczas usg lekarz wypatrzyl torbiel ok. 3 cm. Kazał zrobić min. Test ROMA - który wyszedł wysoki 15.7 (norma 11,4) CA125 15 (norma 35) i HE4 71,1 (norma 60,5).
Byłam na wizycie kontrolnej na której lekarz pobrał wymaz do cytologi i mam się zgłosić po wynik. Zaznaczył, że torbiel będzie trzeba wyciąć, ale najpierw wynik cytologi.
Pytałam czy wynik testu a szczególnie HE4, daje jednoznaczną odp., że to nowotwór złośliwy, ale niestety lekarz nic nie chciał mówić.
Co o tym sądzicie?