Awa dziękuje za odpowiedz , trzeci dzień po chemii czuje się fatalnie , rano wstanę jest w miare dobrze , zjem kromkę chleba , wezmę suplementy i znowu zle się czuje , dzisiaj narazie nie mam wymiotów , ani biegunek jak wczoraj i prZedwczoraj, ale w głowie się kręci , czuje się niespokojna , ciężko w łóżku ulezec , boje się bardzo , czy to mi minie ? Czy odstawić suplementy ? Czy dziewczyny słyszałyście o komórkach macierzystych ? Pozdrawiam
Aga75, wysokie ciśnienie może występować przy avastinie. Mnie kazał lekarz codziennie rano mierzyć. Biegunki to tez skutek uboczny chemii (wyczytałam w ulotkach bo tez miałam 😜) Jeżeli chodzi o biobran1000 to brałam 3 razy dziennie + olej cbd 30% + dużo innych suplementów przez cały okres leczenia. Teraz tez biorę tylko w mniejszych ilościach. Jeżeli chodzi o mdłości to robiłam sobie cały dzbanek imbiru i popijałam przez cały dzień. Pomagało. Nigdy nie wymiotowałam a jak były mdłości to delikatne.
Aga75, ja też się chciałam zapytać o tę chemię immunologiczną bo w internecie nie znalazłam nic co by o tym w czytelny sposób informowało. Co do suplementów to mi chemioterapeutka mówiła żeby nic nie brać tylko się zdrowo odżywiać, bo suplementy mogą wchodzić w reakcję z chemia i ją osłabiać bądź nadmiernie wzmacniać jej działanie. Kazała brać tylko witaminę D3.
Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi , jestem wam wdzięczna. Wróciłam właśnie ze szpitala , podali kroplówkę, żeby mnie nawodnić ale ręka zaczęła mi mocno puchnąć wiec tylko połowę podano. Myślałam ze lepiej zniosę chemię , ale jest fatalnie. Czuje cały czas w głowie coś dziwnego przez to nie może wyleżeć w łóżku , cały czas wstaje. Jeśli chodzi o chemię to mam w dokumentach wpisane, ze rozpoczęto cykl immunochemioterapii bevacyzumab+paklitaksel+karboolatyma
Jeśli chodzi o suplementy to kurkumina w płynie, witamina C w płynie , witamina a+e, k2 m7, olejek cbd i biobram 1000, doradźcie mi czy nadal je zażywać czy odstawić ? Nie wiem co robić , jak sobie radzić , proszę doradźcie mi.