Wiadomość dla pacjentek z mutacją BRCA1/BRCA2, które są w trakcie pierwszej linii leczenia. Ze strony Polskiego Towarzystwa Ginekologii Onkologicznej, opublikowana 27 czerwca.
Szanowni Państwo
Informujemy że w efekcie wyników badania SOLO1, produkt leczniczy olaparyb uzyskał rejestrację w leczeniu podtrzymującym remisję po chemioterapii 1 linii u chorych z mutacją w genach BRCA1/2. Oznacza to równocześnie zakończenie programu wczesnego dostępu do leku. Mamy nadzieję na rychłe uruchomienie programu lekowego w tym wskazaniu. W przypadku pytań prosimy o kontakt na sekretariat@ptgo.pl
Ciekawe, co oznacza słowo "rychłe" w tym przekazie. Zwłaszcza, że Olaparib trzeba przyjąć najpóźniej do ósmego tygodnia po zakończeniu chemioterapii pierwszej linii. Ogónie wiadomość dobra, natomiast problemem jest czas, czas, czas. Znowu jestem w stresie.
witam serdecznie ,czy miałyście kontakt z chemią gemcytabine (gemzar w monoterapii)?mama moja lat 65 ,w październiku minie 3 lata od zdiagnozowania ,rak otrzewnej wywodzący się z jajnika ,3c G3 , wyłoniona ileostomia podczas pierwszej operacji ,przeszła chemię taxol karboplatyna i dwa avastiny z racji powikłań ,rok remisji i kolejny rzut taxol karboplatyna ,7 mc remisji i wznowa ,tym razem ma dostać 19 lipca gemcytabine w monoterapii ,zastanawia mnie dlaczego nie dołączono karboplatyny minęło 6 mc ,czy któraś spotkała się z takim leczeniem?
hej słoneczka .
Aktualnie czekamy na wyniki mamuśki tk. Coś wykryli na płucach tylko muszą zobaczyć dokładnie co . Po operacji marker spadł mamie do 39,9 startowalysmy z 1690. Wczoraj mama wróciła z 5 chemii taxol+ karbo+ avastin . Wyniki tk mamy do odebrania na czwartek / piątek ale z racji tego że daleko mieszkamy od onkologii to postanowiłyśmy że nie będziemy leciały na łeb i szyję po wyniki same tylko dajemy sobie troszkę luzu i za trzy tygodnie przy okazji mama odbierze jak będzie jechała na chemie:)!
Cały czas zrzera nas ta niepewność, strach ...Ale chcemy teraz troszke odpuścić i dac sobie luzu chociaż na te trzy tygodnie ...
Pozdrawiam i Buziam mocno !