Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • Rybenko i Joanno dziekuje wam,ze mi dziekujecie ,ale ja uwazam ,ze tak trzeba .WIELKIE BUZIAKI
  • NO to jeszcze ja dopisze nie dostalam chemi plytki tak jak wczoraj ,za tydzien jade .Ale mam super wiesci z TK mialam powiekszone dwa wezly chlonne ku mojej radosci jeden mial 13mm i go juz nie widac ,a drugi mial 18mm i zmalal do 11mm a wszystko inne czyste BOGU niech beda dzieki .A dzisiaj ide na czuwanie nocne i o 24 msza zabieram was ze soba tak jak zawsze .Pozdrawiam was wszystkie prosze o sile dla ciebie nie poddawaj sie ethernalmagic.Nie tak predko kochana do nieba jeszcze wiele wiosen przed toba .
  • Witajcie kochane, nie było mnie parę dni i nie miałam dostępu do komputera. Dziś wróciłam bo odbierałam wyniki TK brzucha. Tak to wszystko ok w brzusiu tylko "przy lewych naczyniach biodrowych widoczna częściowo struktura o niskiej, płynnej densyjności do dalszej diagnostyki TK miednicy. Czy któraś wie co znaczy ten opis????.
    Oczywiście nie dostałam skierowania na badanie no i dowiedziałam się, że mam czekać na telefon w sprawie przyjścia do szpitala, bo niby mam na 10tego ale może się przesunąć!!!! Chciałabym to mieć już za sobą jak zły sen, a z drugiej strony może to tak zostawić? Mam stracha, boli mnie dziś w prawej pachwinie nie wiem czemu.

ethernalmagic

Nie myśl tak, wiem że to trudne, ale na pewno dostaniesz tą chemię. A jak z tą zielarką? dzwoniłas już?

makr000
    obejrzałam na you tube o tym lekarzu co pisałaś, nie próbowałam tego, ale kto wie może coś w tym jest
  • 12 lat temu
    Jasia11 u nas w porządku,byłam cały tydz u mamy na wsi(nie mieszkamy razem) wpadłam zrobić prańie i wracam ,bo w poniedziałek zaworze mamę na do szpitala.

Pozdrawiam Gorąco
  • anitap
    lekarze.twierdza.ze.to.bez.sensu,mam,przerzut.na.otrzewna.i.odcinek.krzyzwo.ledzwiowy.guzki..w.iersi.na.razie.niezłosliwe.proponowali.mastektomie...
    dzis.w.pzychdni.kolejne.rozczarowanie.
    piszłam.na.odział.mojego.lekarza.prowadzaego.nie.było.z.resztaokazało.sie.ze.teraz.prowadzi.mnie.ktos.inny,ide.po.18.kiedy.an.lekaz.bedzie.na.dyzurze.nie.dostałam.tez.nic.przeciwbolowego.zazwyczaj.dostawałam.zastrzyk.
    znow.mnie.odesłali.myslałam.ze.dzis.zaczne.ten.cholerny.topotekan.

kazdy.wieczor.noc.przed.kolejna.chemia....wiecie.co.to..znaczy....
    czas.leci....komorki.nowotworowe.sie.mnoza.a.ja.nie.zaczełam.chemi.w.srode.bo.było.''wolne''.dzis.nie.było.lekarza,choc.kazał.mi.sie.dzis.zjawic.po.18.ide.do.przychodni.zrobie.jeszcze.krew.

strasznie.bola.mnie.plecy.sama.nie.wiem.jak.siasc,połozyc.sie.zeby.nie.bolalo...
    wczoraj.byłam..lesie.peknie.jest.
    zal.mi.strasznie.ze.najprawdopodobniej.to.moja.ostatnia.wiosna.
    moze.dlatego.ze.wiedza.ze.nic.nie.moga.dla.mnie.za.bardzo.zrobic.traktuja.tak.a.nie.inaczej?wczesniej.tak.nie.było.
    smuto.mi.strasznie.

• 12 lat temu
    Bóg zapłać Jasiu za pamięć w modlitwie.U mnie nie ma ani mszy o uzdowienie ani takich pięknych Godzin.W tym roku chcę pojechać do Częstochowy aby podziękować Matce Bożej za opiekę.Jezdzę tam tak często,jak pozwala mi na to czas.
  • 12 lat temu
    OjJasiu, az sie poplakalam...
    Dziekuje
  • Witam wszystkie kolezanki z samego ranka .O 7 wyruszam mam nadzieje ,ze PLT pojda w gore jesli nie nie bedzie tragedi za tydzien pojade i dostane moj TAXOLEK. Nauczylam sie tak podchodzic do wszystkiego za co bardzo dziekuje MATCE BOZEJ .Wczoraj wybieralam sie na msze na 11.30 ,ale przez te wyniki nie zdazylam .Ale chyba tak mialo byc wybralam sie na 17 po mszy zostalam zaproszona na tzw. GODZINE SWIETA ksiadz sie zapytal czy dobrze sia czuje i mam sile zostac jeszcze godzinke .Nigdy nie bylam na takiej godz,.Bylo wystawienie NAJSWIETSZEGO SAKRAMENTU i PIEKNY ROZANIEC POLACZONY Z LITANIA .Podczas tej godziny modlilismy sie o rozne intencje ala przede wszystkim za chorych na choroby nowotworowe . Pozwolono mi odmowic czesc rozanca .A to co najpiekniejsze polecilam was i wasze rodziny MATCE BOZEJ KROLOWEJ POLSKI .Chcialam wam powiedziec ,ze wiele ludzi bezinteresownie sie za nas modli .BOG ZAPLAC
  • 12 lat temu
    Mój synek jest po pierwszej cześci matury, nie poszło mu tak wspaniale jak chciał. Było mi trochę przykro, ale jutro też jest dzień, kolejny arkusz egzaminacyjny. Wierzę ,że pójdzie mu lepiej. Wiara czyni cuda, my wiemy to najlepiej, trzymajcie za niego kciuki. Przecież ciężko pracował.

ethernalmagic , otrzyj łzy i proszę nie poddawaj się. Błagam ,walcz o siebie. Dlaczeo nie można tego paskudztwa operować?
  • 12 lat temu
    Jasia , będzie dobrze , pytki pójdą do góry. Dasz radę. Ruszaj krok do przodu po zdrowie. CRP wspaniałe,...

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat