Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
kasiorek ty walcz żeby szybko ta operacja była,wal do lekarzy marker masz bardzo wysoki,ale to pózniej będziesz miała leiej bo bedziesz sledziła tak spadają jak zdrowienie przebiega.ale teraz najwazniejsz dla ciebie operacja wycięcie ile sie da tego syfu.nie czytaj nic w internecie bo to nieporzebne i tak bedzie inaczej niż sobie teraz wyobrazasz.kazdy ma innego nowotwora
przemo a ty napisz lepiej co twoja mama stosuje oprócz leczenia chemicznego,ty taki oblatany jestes wiec coś napisz czego nie znamy,jakies ziółka czy co innego
-
-
Przemo667
jak jej idzie walka z chorobą? Ja nie wiem co myśleć, ten skorupiak tak się panoszy a ja muszę czekać no i ten marker jestem przerażona. Niedawno było 3x mniej a teraz? Niby tk brzucha ok oprócz węzłów gdzieś tam koło nerek powiekszone.
Z tych nerwów dostałam gorączki, mam też niską hemoglobinę. Co możecie poradzić na zwiększenie jej?
Tak sobie myślę że to może jakaś pomyłka? Wiecie zawsze miałam krew A1Rh-, a dziś mi wyszła ARhD- to chyba nie to samo? czekam a wieści
-
ethernalmagic.Jeżeli masz krzyz z WIZERUNKIEM PANA JEZUSA to patrz na PANA JEZUSA i z wielka ufnością powtarzaj :O MÓJ JEZU PRZEBACZENIAI I MIŁOSIERDZIA PRZEZ ZASŁUGI TWOJCH ŚWIĘTYCH RAN ; ręke trzymaj w tym miejscu gdzie Cię najbardziej boli.Pan Jezus Sam tak powiedział .Naprawdę pomaga .Uwierz.Jutro lub pojutrze napisz czy pomogło.
-
kasiorku
u.zielarki.był.moj.wspollokator.dowiedział.sie.wszyskiego.nie.trzeba.sie.rejestrowac.ani.miec.karty.choroby.czy.cos,po.prostu.idziesz.10.maja.ma.przyjmowac.w.milejowie.25.znow.w.lublinie.
byłam.w.przychodni.pozniej.na.odziale.
moj.nowy.Pan.doktor.to.baardzo.konkretny.facet.raczej.nie.pozostawia.złudzen.
jutro.rano.mam.ganc.na.odział.zrobic.krew.
robiłam.ekg.jakies.kołatanie.mu.sie.nie.podoba,cososłonowego.na..serce.mam.dostac.
dostałam.tez.zastrzyk.z.srodkim.przeciwbolowym.
zaczynam.od.poniedziałku.
jestem.zmeczona...nawet.myslec.mi.sie.nie.chce..bo.jak.zaczynam.to.ogarnai.mnie.potorne.rozzalenie.
powiem.Wam..cos.jeszcze...
nie.planowałam.igdy.dziecka.nie.czułam.tego.mierziło.mnie.bcycie.matka.dzis.siedzac.na.balkonie.zobaczyłam.faceta.bawiacego.sie.ze.swoja.coreczka...mała.dama.miałaokoło.2.latek,kzyczała.radosne.ganiajac.piłke.
pozułam.wielki.zal.i.jakies.takie.poczucie.niesprawiedliwosci.ze.ja.nie.bede.miała.dziecka.ze.nie.mam.wyboru.po.prostu.nie.bedzie:[
połoze.sie.i.poudaje.ze.mnie.nie.ma.przynajmniej.tyle.
-
teraz jest w trakcie chemi
-
do Przemo667
mówisz że miała, a co teraz?
-
makro rozsianie, naciekanie, przerzuty to w ogóle inne rzeczy. Czym miałaś stwierdzony rozsiew nowotworu?
-
taki stan markera oznacza nowotwór w fazie rozsiewu, moja mama również miała marker 7 tysięcy , po operacji spadł jej do tysiąca.
-
Ja właśnie odebrałam ponownie wynik markera ca125 i jestem załamana nie wiem co robić i myśleć było ponad 2tyś a teraz jest ponad 6tyś. Dlaczego????