Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • i kochana jeszcze 2 dni,ja ci powiem że ja już bym chciala żebys była po operacji,sama się denerwje że to tak długo trwa
  • kasiorek ile lat ma twoje dziecko
  • no właśnie Makro, jak tam u Ciebie słoneczko?
  • Makro jak po kontroli ?
  • Izunia co do pierwszej chemi najwazniejsze to nastawienie psychiczne musisz sobie wmowic ,ze jest to po to zebys byla zdrowa .Nie mysl o skutkach ubocznych ,bo kazdy organizm reaguje inaczej ,a moze byc tak ,ze ich wogole nie bedzie znam takie panie .Najwazniejsze nie przemeczac sie przed i po chemi duzo wypoczywac a podczas chemi jesli bedziesz czula jakis dyskomfort to zglaszaj pielegniarkom one po to sa i oczywiscie trzeba duzi pic .U ciebie spadly neutrofile a ja mam ciagle problem z plytkami .Bedzie dobrze kochana BUZIAKI
  • do krysi65 ja mam uczulenie na kontrast i zawsze przed TK odczulam sie przez 3 dni ,a pytalam o Rezonans to w moim przypadku nie wchodzi w gre Bo co bo pewnie za drogi? pozdrawiam
  • Przemo667 chemie podaja wedlug wagi ciala chyba ,ze ktorys z wynikow jest troche podwyzszony ,a nie powinien to wtedy o pare procent zmniejszaja dawke chemi .
  • Aniu57 ja dopiero bede na takiej mszy w czerwcu .Ksiazke jesli kupilas to napewno trzeba przeczytac ja czytam terazTAJEMNICE JANA PAWLA II jest to ksiazka ,ktorej nie sposob czytac bez dreszczu emocji .Dzisiaj w tym kosciele sw .Antoniego jest msza o uzdrowienie a 13 czerwca odpust SW Antoniego a tym bardziej ,ze to 13 kiedy tez odbywa sie nabozenstwo Fatimskie .Kochana pij ta wode .Chcialabym byc na mszy ,gdzie odp[rawia ksiadz egzorcysta,ale to wszystko przed nami Aniu.Pozdrawiam
  • cześć dziewczyny, czy jesz tu zaglądacie? Czy ktoś wie co dzieje się z Manią? Mania napisz co słychać, dla mnie to ważne Pozdrawiam
  • eternalmagic
    co u Ciebie, odezwij się

Przepisy są wspaniałe, też je wypróbuję jak tylko będę mogła. Za dwa dni szpital mam stracha, i znów gorączka dostałam antybiotyk bo z gorączką nie będzie operacji.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat