Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • anitap kochana o to mi chodziło.mój syn też jest z cudu,prawdziwego,teraz czekam co z niego wyrośnie,może bedzie księdzem prawdziwym ,albo lekarem onkologiem,tak sobie myślę,bo to co mnie spotkało to też się niezdarza takiej drugiej historii nie ma
  • zreztą to tak jaj z urodzeniem dziecka.opowiada sie to i tamto.a kazda i tak ma inne wspomnienia.które w większości kończą się szcześliwie pa karmie małego i lecę do roboty
  • 12 lat temu
    Kuka ja nawet znalazłam " sens tej choroby", może kiedyś opowiem wam moją historię w całości. Można by książkę napisać. Wiem ,że to co mnie spotkało to bardzo precyzyjny plan, bo takie przypadki się nie zdarzają. Wiem,że dostałam tak duuużo i widzę, że już mogę oddać to chociaż w części innym potrzebującym...
  • kuka pisalam ,ze kosciol to moja terapia .Zawierzenie Maryji przynosi mi spokoj .Wiele ludzi w takim momencie odsuwa sie od Boga nie potrzebnie .Nie szukalam sensu tej choroby nawet nigdy nie zapytalam dlaczego ja ? Nie wiem dlaczego ? Jak zachorowalam to powiedzialam ,ze dobrze ,ze ja a nie moje rodzenstwo bo ja dam rade .Choc czasami jest ciezko ale z pomoca Boza ?
  • zreszta jak ryczałam w szpialu cały czas i to jeszcze tak żeby wszyscy słyszeli zadzwoniła do nie mama i pyta ty aska płaczesz,pytała czy ja kiedyś widzałam ją że płacze, a kobieta urodziła 5 dzieci mąz alkoholik przeżyła wojnę choroby,ale nigdy nie ryczała,i mi powiedziała ty przestań płakac weś sie za siebie,bo i tak nie masz wyjścia,albo będzie dobrze,albo nie,ty się pomódl ale nie rycz,i potrochu przestałam,teraz po prawie dwóch latach widze że to było głupie,że bardziej bym była dumna z siebie jakbym to wszysko dzelnie zniosłam,ale człowiek jest słaby
  • kuka 37 ja wiem co piszesz i rozumiem pozdrawiam
  • jasia właśnie o to chodzi, napisz jasią czy ty mnie rozumiesz i czy też sszukałas sensu tej choroby
  • zreszta człowiek to dziwna istota,jak się pali przy dupie i śmierc do oczu zagląda to wszysko zrobimy,jak jest lepiej to dalej podskakujemy ,
  • Witam wszystkich z samego ranka pije kawcie i pomyslalam ,ze wpisze malutki fragmencik z ksiazki.................. Maryja mowi ,ze milosc musi byc naszym znakiem rozpoznawczym .Nie trzeba robic nie wiadomo czego .Mozna niesc radosc czy nadzieje nawet za pomoca zwyklego ;;dzien dobry ''.Zwyczajny, ofiarowany z miloscia usmiech jest niekiedy bardziej skuteczny anizeli tysiace przemowien .Wtedy ludzie ,bez zameczania ich kazaniami ,przychodza do ciebie i pytaja :,,Jak to robisz,ze jestes taki ?''
  • kasiorek już jutro wal do szpitala jaknajprędzej,wszyskie się bałyśmy,żeby psyha była ok totrzeba znaleśc sens tej choroby.wtedy jest łatwej i inaczej choroba jest błogosławieństwem i człowiek się czuje lekko.ale to już psycha ,ja po przejściach,pisze tylko moje odczucia,ja czasami pisze tak nieczytelnie,ale kto wie o co mi chodzi.todobrze ja staram się teraz chociaz to nie zawsze mi wychodzi zawsze patrze jak coś robię czy to się BOGU podoba,jest to bardzo ciężko,bo łatwiej iś na łatwiznę.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat