Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • ja jestem zwolenniczką ,chciaz tego nie robiłam leczenia głodówką,ale nie takiej 3 dni tylko 40 dni.sama tego nie zrobię bo trzeba w szpitalu,przy okazji kupna pestek moreli dostałam księżkę chyba tam.i gdzieś na węgrzech jest jakas klinka która tak leczy,jakby ktoś wiedział coś więcej to może mi przekaza informację.podobno taki kurs kosztuje 6 tycięcy.bo jest także jak się zagłodzi nowotwora to potem o zjada sam siębie,nie moje słowa tylko tak czytałam,oczywiście we wszyskie moje suplementy nie wierzę tylko je stosuję.wierzę tylko w BOGA I MATKĘ BOZA.ALE TA GŁODÓWKA WYDAJE MI SIĘ LOGICZNA.mam kuzynkę w stanach i jej kznajoma miała nowotwora bardzo zaawansowanego,i na wlasną rękę zaczęła ją stosowa,nie wiem jaki skutek bo straciła z nia kontakt,no ale wiem że takierzeczy to w szpitalu trzeba,ale chodzi mi to po głowie
  • przemo co prócz buraków stosuje wspomagająco twoja mama,pytam tak bo czuje że bardzo jesteś w tą chorobę zaangazowany i może coś wyczytałes a czego nie wiem
  • przemo ja miałam chemię srebrna 1.2 litra a ta biała 24 godzinna pół litra a ważyłam tylko 72 kg
  • 12 lat temu
    kasiorek4
    Powiedz lekarzowi o tej spuchniętej nodze jak będziesz miała wywiad z anestezjologiem.
  • 12 lat temu
    Kobietki ważne ,że mamy dla kogo i po co żyć. Tak sobie pomyślałam, co my tu będziemy pisać za jakieś 10 lat, ... że teściowa, że emerytura, że babcia.... że nadal mamy tyle chęci do życia. I tak trzymać.
  • 12 lat temu
    Makro gratulacje, skoro lekarze nie troszcza się o Ciebie, zatroszcz się o siebie sama.
    Teraz już możesz. Ja tak robię. Wspaniale ,że włoski Ci rosną. Nie wiem czy słyszałaś , jest doskonała odżywka do takich włosków, nazywa się Treatment Wax do kupienia w aptece. Ponadto polecam herbatkę z pokrzywy. Jeśli chodzi o peruczkę to spróbuj tak jak pisałam, myślę,że możesz zaryzykować delikatny szampon dla dzieci. Ważne jest, aby się nie sfilcowała, letnia woda, wzdłuż włosa i na fantomie...
    Udanego przyjęcia i doskonałego samopoczucia
  • kasiorek4 ja też mam 11 letniego synka i 6 marca tego roku zostałam babcią , córka ma 29 lat. Jak zachorowałam synek rozpoczynał naukę w 1 klasie SP, mama do szpitala a on pierwszy raz do szkoły.dla mnie On jest największą motywacją do życia i czekam jeszcze na wnuczkę.
  • Witam kochana prawie juz koncze ,ale polecam BUZIAKI
  • kasiorek4 tzn. ,ze zostaniesz babcia i masz syna ,ktory ma 11 lat i dla nich odrzuc najczarniejszy scenariusz bo szkoda sily .Obudzisz sie napewno a reszte zalezy od lekarzy i Boga .Martwisz sie na zapas nie potrzebnie do konca trzeba miec nadzieje ,ze jednak moze byc d>>>>>>>>>>uzo lepiej jak nam sie wydaje .Jestem z toba
  • kuka
    moja córa ma 24lata (będzie mamą za 2 miesiące;:))), a mój synek skończył 11 lat. Ja też się denerwuję i to bardzo. Różne myśli mi przychodzą do głowy, oczywiście najczarniejsze typu: co jeśli się nie obudzę, co jeśli już stan bardzo zaawansowany, co jeśli guz nie operacyjny,itp.. Koszmar, na dodatek jakieś świństwo się przypałętało do mnie i trzyma. Pisałam że mam nogę spuchniętą jakby mięsień uda przy pachwinie. Węzły są ok. Te dwa dni to wieczność, a zarazem chwila. Okropne, nikomu tego nie życzę

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat