Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
-
Bog w Jezusie Chrystusie pochyla sie nad czlowiekiem,aby podac mu dlon ,azeby go dzwignac za kazdym razem,gdy upada ,azeby go stale podnosic i wspomagac w podejmowaniu z moca nowej drogi.Czlowiek nie potrafi powstac o wlasnych silach .Potrzebuje pomocy Ducha Swietego
-
Makro przeczytaj wpis Anitap str 42 wynik CRP ja robilam do tego robilam Gazometrie i Glukoze w surowicy Pozdrawiam
-
Ethernalmagic dobrze ,ze sie odezwalas wiem, ze jest Ci trudno pozbierac wlasne mysli mam nadzieje ,ze znajdziesz najlepsze wyjscie dla siebie i pojdziesz najkorzystniejsza droga dla siebie .U mnie na poczatku tez krazyly rozne mysli po co to wszystko on i tak wroci ,ale im glebiej w las tym bardziej mam parcie na zycie .Nie mozemy sie poddawac i pozwolic zeby to dziadostwo wygralo Modle sie ,zeby ktos w koncu wynalazl zloty srodek na te chorobe .Sciskam cie mocno
-
Witam z ranka chemie wzielam PLT 142 po za tym wyniki super .Makro narazie ok i mam nadzieje ,ze tak zostanie .Dzieki za trzymanie kciukow sama mysl .ze ktos mysli o mnie dodaje mi skrzydel. .....Kobietki tak jak pisalam leczenie a pozniej kontrole powinny przebiegac tak jak pisalam ..Lekarze doskonale wiedza jakie badania powinnismy zrobic? Ale nie rozumiem dlaczego robia inaczej ,albo maja zwiazane rece bo brak funduszy ? albo zbywaja nas .......Nie wyobrazam sobie ,zebym miala robic tak drogie badania odplatnie nikt w Polsce nie zarabia kokosow ,a oprocz tego mamy sie tez odzywiac inaczej ,a to wszystko kosztuje . Na konsultagje jak macie jakies watpliwosci to jak najbardziej albo zmiana lekarza bo mamy takie prawo .......To prawda ,ze im mlodszy lekarz stazem tym bardziej sie stara .Jestesmy madrymi i fajnymi kobietkami i kazda z nas znajdzie dla siebie najlepsza droge wyjscia POZDRAWIAM
-
Agasiu,widzę że Ty jedna chyba odczytałaś o czym piszę.Jestem po Tk i Rm głowy ale w przyszłym tygodniu mam wyznaczonego"peta".Chcą sprawdzić wszystko.Biorę silne leki,nie śpię po nocach,sprzątam po sobie i czekam co mam dalej robić.Operacja na pewno tylko nie wiem jeszcze gdzie i kiedy...Potem jeszcze radio no i może uruchomią jakąś chemię.Walczę ostro,może się uda.Teraz staram się pozałatwiać jak najwięcej spraw żeby wszystko mieli wysprzątane.
-
ellaj
Masz świetą rację,jak raz zachorowałyśmy to powinnyśmy być czujne i nie ważne jaki okres upłynął od ostatniej chemii.
Trzeba być pod stałą kontrolą i upominać się o swoje tzn,o skierowania na badania.
Życzę Ci powodzenia w dalszym leczeniu.Pisz co u Ciebie.,jakie leczenie zastosowali czy operacja czy radioterapia?
Ethernalmagic
Dlaczego masz takie nastawienie do szpitala ,wiedz,że żadne cudowności Ci nie pomogą musisz poddać się zabiegowi.
Zobacz ile kobiet na forum przeszło operację i teraz cieszą się z powrotu do zdrowia.Weź przykład ,proszę.
Wierzę,że przemyślisz sprawę i wybierzesz to co jest dla Ciebie najlepsze.
Jasiu11
Zacisnęłam kciuki.Jestem z Tobą myślami.
-
Jasia 11 napisałaś o wizytach kontrolnych tak ja powinno być.Ja rok temu skonczyłam chemię i badanie kontrolne za pół roku miałam zlecony tylko marker i znów badanie kontrolne za pół roku i zrobiony tylko marker.Miałam byc na wizycie 9 maja ,ale już nie poszłam bo zmieniłam szpital i lekarza.Przez ten czas wszystko robię na własną rekę markery i USG.W tym nowym szpitalu od razu miałam zrobione TK i prześwietlenie płuc oraz marker i wizytę mam na 14 maja.Zobaczę jak tam będą wyglądać kontrole.Mamografię też robiłam odpłatnie bo gadzina jest bardzo podstępna i jak powiedział dobry lekarz daje dalekie przeżuty.Kuka ma racje ,że jak ktoś jest czuły markerowo to ca jest wyznacznikiem.Tam gdzie sie leczyłam przyjeżdżali pacjencii z całej Polski a w miejszych miastach i miejszych szpitalach leczą o wiele,wiele lepiej niż w takim molochu.
-
hello
nie.było.mnie.kilka.dni,zmieniam,przede.mna,nieco.zmian.
przemyslałam.wszysko...do.wczoraj.byłam.pewna.psotanowien
dzis.znow.poszłam.dolekarza.....
no.dobra.nie.przyjełam.hycamtinu.bałam,sie.z.reszta.nie.chce.juz.sie.bardziej.truc,naczytałam.sie.skutkow.ubocznych.a.z.moimi.przerzutami.to.lekarz.powiedział.ze.niczego.nie.gwarantuje.zebym.todobrze.przemyslała.
i.wydumałam.mongołki.urynoterapie,dzikie.weze.
miałam.ostatnio.cos.na.pozor.krwotoku
woda.mi.sie.w.brzuchu.zbiera.
mam.słaba.krew
jakies.lekarstwo.na.płytki.mi.wynalazł.za.prawie.tysiaczłotych
dzis.powiedział.ze.sama.sie.wykoncze.i.ze.powinnam.maszerowac.na.odział.
wspomniał.o.radioterapii.
mastektomia.wciaz.na.tapecie.
znow.mam.metlik.w.głowie.nie.chce.isc.do.szpitala
mam.dziwne.przeswiadczenie.ze.nie.wyleze.z.niego.jestem.naprawde.słaba.i.dosc.zgnebiona.
ehm...szkoda.słow.
Kasiorek4
mam.nadzieje.ze.jest.dobrze
-
dziewczyny małe sprostowanie jak tu tak smiało się rozpisuję o czasami poważnych sprawach,chciałam tylko zaznaczycz że to są moje spostrzeżenia ,lbo zasłyszane,raczej nie wymyślam,ale sama do końca nie wiem czy robię dobrze,kombinuje co mi głowa podpowiada,ale jeżli ktoś coś z tego wykorzysta a nie jest sam pewny niech zasięgnie opini fachwca,ja tez czasami się dopytuję lekarzy jeżeli sa rozmowni,bo róznie z tym jest